Από γνωστά Μέντιουμ θα σταλεί στο ΥΠΑΙΘ ο αριθμός μαθητών για το νέο ολοήμερο

Βάζουμε χιουμοριστικό τίτλο που δυστυχώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και αυτό γιατί οι νέοι διευθυντές εκπ/σης επιστρατεύονται από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σε ρόλο μέντιουμ..

Όσο περίεργα και αν ακούγεται, εν μέσω Ιουλίου, με ολες τις σχολικές μονάδες κλειστές, το υπουργείο ζητά από τους προϊσταμένους να μαντέψουν τη συμμετοχή των μαθητών στο νέο ολοήμερο, ανά σχολείο και να αποστείλουν τις “προβλέψεις” τους μέχρι τις 27/7…

Σε συνέχεια της παράδοξης αυτής κατάστασης, με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντών σχολικών μονάδων, ζητούνται ανεπίσημες επι της ουσίας-φυσικά ανυπόγραφες-εκτιμήσεις για το ίδιο θέμα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ζ’ σύλλογος εκπ/κων Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας όλα αυτά πραγματικά νιώθουμε ότι είναι περιττό.

Αυτή είναι η άποψη και η νοοτροπία που προφανώς έχουν οι ιθύνοντες για τη δημοσια διοίκηση ή οποία παγιώνεται.

Είχαμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιά παραδείγματα που η διοίκηση ασκούνταν μέσα από ανυπόγραφα ραβασάκια στα mail.

Προφανώς αυτή είναι μια νέου τύπου, καινοφανής διοικητική “αριστεία” που δεν γνωρίζαμε.

Αλλά να που φτάσαμε και στο σημείο όλη η οργάνωση ενός θεσμού, για τον οποίο θα γίνουν προσλήψεις και θα δαπανηθούν χρήματα, να γίνεται χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο, χωρίς καμία δήλωση μαθητή και να βασίζεται σε μαντεψιές.

Κρίμα για τους διευθυντές που θα έπρεπε κανονικά να σκίζουν τώρα τα super μεταπτυχιακά που απέκτησαν πάνω στην οργάνωση και διοίκηση, μιας και τελικά αποδεικνύεται ότι άλλα είναι τα skills που χρειάζονται…