e39babf4 3b01 4129 a4d3 179f7a7deca2 jpg

Διορισμοί 2024, Οργανικές, Αξιολόγηση – Τι έχουμε να περιμένουμε

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Διορισμοί και άλλα πολλά στη μαγική σφαίρα του e-wall…

Μεγάλη είναι η αγωνία των εκπαιδευτικών, όπως πάντα άλλωστε, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου και το e-wall για άλλη μια φορά έψαξε, ρώτησε, άκουσε, και αποφασίζει να γράψει για τα όσα έπιασαν οι κεραίες του. Φυσικά δεν πρόκειται για επίσημες δηλώσεις κάποιου αξιωματούχου, αλλά για αυτά που ακούγονται από όσους ξέρουν. Φήμες λοιπόν ή αν θέλετε κάτι περισσότερο από φήμες, πληροφορίες για το που βρισκόμαστε σχετικά με τα ζητήματα που αναγράφονται στον τίτλο.

Ίδρυση Οργανικών Θέσεων: Δυστυχώς τα νέα δεν είναι και τόσο καλά. Υπάρχει το πολύ θετικό φυσικά, ότι θα ιδρυθούν τελικά, άμεσα, νέες οργανικές θέσεις για ΕΕΠ-ΕΒΠ(περί τις 1.500 / 1000 + 500), όμως από ότι φαίνεται το ΥΠΑΙΘΑ δε θα ιδρύσει για άλλη μια φορά, τις απαραίτητες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και νηπιαγωγών που απαιτούνται εδώ και χρόνια. Για αυτή την εξέλιξη φυσικά καμία δικαιολογία (π.χ. δεν προλαβαίνουν, είναι χρονοβόρο κτλ.) δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά. Είναι μια εξέλιξη που αν όντως επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να σημάνει συναγερμό για όλους τους εκπαιδευτικούς που επί δεκαετίες αναπληρώνουν τους εαυτούς τους και δεν μπορούν να διοριστούν, επειδή δεν υπάρχει σοβαρός αριθμός ιδρυμένων οργανικών θέσεων στην ειδικότητά τους. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που επί χρόνια έχουν χορτάσει υποσχέσεις (πρόσφατα τους ειχε υποσχεθεί παράγοντας του ΥΠΑΙΘΑ οτι θα ιδρυθούν) για το αυτονόητο που πάλι κινδυνεύουν να διαψευστούν. Δυστυχώς μόνο η αγωνιστική διεκδίκηση άμεσα, πριν όλα αυτά γίνουν τετελεσμένα, μπορεί να δώσει ελπίδα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δημοφιλή!!  Όλη η δικαστική απόφαση που ακυρώνει τις ανακλήσεις των μονιμοποιήσεων νεοδιόριστων - Ανοίγει ο δρόμος για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση και άλλων εκπαιδευτικών

Διορισμοί 2024: Το υπουργείο προσανατολίζεται στο να διεκδικήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό διορισμών, τηρουμένων των αναλογιών, από τα συναρμόδια υπουργεία για φέτος. Υπάρχει ο αρχικός σχεδιασμός να πραγματοποιηθούν διορισμοί που θα υπερβαίνουν το 1-1 προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων. Αν υπολογίσουμε λοιπόν τις αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις νέες οργανικές(ΕΕ-ΕΒΠ) που θα δοθούν για διορισμούς, ο αριθμός ενδεχομένως θα υπερβεί το ψυχολογικό φράγμα των 5.000 αν όλα πάνε καλά. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ανεπίσημες πληροφορίες και αυτά τα πράγματα είναι πολύ νωρίς να προεξοφλούνται από το Φεβρουάριο, ωστόσο τα γράφουμε γιατί πολλοί ρωτούν τι ακούγεται για το θέμα αυτήν την περίοδο.

Αξιολόγηση: Ακούγεται ότι πρόσφατα ζητήθηκε από πολύ υψηλά κλιμάκια ο αριθμός όσων νεοδιόριστων έχουν αξιολογηθεί, έχουν ολοκληρώσει δηλαδή το Α1 στάδιο της ατομικής αξιολόγησης. Το νούμερο που επισήμως δόθηκε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης ήταν αποκαρδιωτικό για την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, κοντά και κάτω από τις 3.000 σε ένα σύνολο περί των 28.500 νεοδιόριστων. Η συγκεκριμένη εικόνα ταιριάζει και με επίσημα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα, όπως οι 42 εκπαιδευτικοί στους 900 που έχουν μόλις αξιολογηθεί στη διεύθυνση Α Αθήνας, ενώ στο υπουργείο δηλώθηκε ένας αριθμός λίγο πάνω από 60. Οι προτάσεις για νομοθετική απλοποίηση του εν πολλοίς ανεφάρμοστου νόμου της αξιολόγησης δεν πήραν το πράσινο φως, τουλάχιστον άμεσα, καθώς θα ήταν ένα ευθύ και άμεσο άδειασμα στην προηγούμενη ηγεσία που τον θεσμοθέτησε. Ωστόσο ακούσαμε την απίστευτη (για τα αυτιά μας ιδέα) του να επιχειρηθεί να τρέξει η αξιολόγηση εξ αποστάσεως! Δηλαδή ο αξιολογητής να παρακολουθεί διδασκαλίες μέσω κάμερας! Ποιος ξέρει ίσως το δούμε και αυτό..

Δημοφιλή!!  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η 1ΓΤ/2024! Αιτήσεις 25/07 εως 08/08/24 - Διαδικασία Κατάταξης Εκπαιδευτικών Κατηγορίας Τ.Ε. για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση

Γενικές εξελίξεις: Άμεσα θα υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού σε διαδικασίες της εκπαιδευτικής διοίκησης. Θα ψηφιοποιηθούν οι περισσότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ψηφιακά αναμένονται να γίνουν το βιβλίο σχολικής ζωής, τα πρακτικά συλλόγου διδασκόντων, όλες οι αιτήσεις για άδειες, η κάρτα εισόδου στα μουσεία των εκπαιδευτικών, ενδεχομένως και άλλα.

Αξιολόγηση / Οι οδηγίες και τα επικαιροποιημένα βήματα για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας – Α2

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω