ΟΔΗΓΙΕΣ

ΕΑΕ: Καθηκοντολόγιο ειδικής αγωγής – ΣΜΕΑΕ – Τμήματα ένταξης – Παράλληλη στήριξη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΦΕΚ / ΕΑΕ: Καθηκοντολόγιο ειδικής αγωγής – ΣΜΕΑΕ – Τμήματα ένταξης – Παράλληλη στήριξη

Τα καθήκοντα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παροχή διδασκαλίας, την υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες, τη συνεργασία με τους γονείς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των μαθητών και την ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων ειδικής αγωγής.

Τα τμήματα ένταξης είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φιλοξενούν μαθητές με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες. Στα τμήματα ένταξης, οι μαθητές με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες φοιτούν μαζί με άλλους μαθητές της τάξης και λαμβάνουν υποστήριξη από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Η παράλληλη στήριξη είναι μια υπηρεσία που παρέχεται σε μαθητές με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν σε γενικά σχολεία. Η παράλληλη στήριξη παρέχεται από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής οι οποίοι συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και παρέχουν στήριξη σε μαθητές με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες.

Δημοφιλή!!  Νέα εγκύκλιος οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, αλλά διατάξεις της δε μοιάζουν να συμφωνούν με τη νομοθεσία

Το πρόγραμμα σπουδών ειδικής αγωγής είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε μαθητές με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες. Καθορίζει τα καθήκοντα και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που εργάζονται σε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε τάξεις ένταξης και σε παράλληλη στήριξη και διασφαλίζει ότι όλοι οι μαθητές με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες έχουν πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση που τους βοηθά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΜΕΑ: ΩΡΑΡΙΟ – ΑΔΕΙΕΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ / ΑΠΟΣΠΑΣΗΣΥλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας: Εκπαίδευση αλλοδαπών – παλιννοστούντων & παιδιών προσφύγων

 

367792096 1275003043220554 8912046890467071537 n 1 367772500 3861988237409043 2300409924594848731 n 1

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Δημοφιλή!!  Έγκαιρο Άνοιγμα των Πινάκων Ειδικής Αγωγής για το Σχολικό Έτος 2024-25

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [108.10 KB]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω