ΚΟΥΜΠΊ

Απαλλάσσονται οι εκπ/κοι Τμημάτων Ένταξης από εφημερίες;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απαλλάσσονται οι εκπ/κοι Τμημάτων Ένταξης από εφημερίες;

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Αιτία είναι η παράγραφος 9 του άρθρου 2 της υπουργικής απόφασης ΥΑ134960/ΔΕ/27-10-2021 που βλέπουμε παρακάτω:

1 2

Ο/η εκπαιδευτικός του Τ.Ε ως μέλος της ΕΔΕΑΥ, δεν απαλλάσσεται από τις εφημερίες ή άλλα διοικητικά καθήκοντα στην σχολική μονάδα του, παρά μόνο αν παρεμποδίζεται το έργο του στην ΕΔΕΑΥ και μόνο μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή /ντριας της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν οι εκπαιδευτικοί τμημάτων ένταξης, απαλλάσσονται όντως από τα καθήκοντα εφημερίας τα οποία παρεμποδίζουν το έργο τους στην Ε.Δ.Υ. (Ε.Δ.Υ=Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης)
Ακριβώς αυτή η διατύπωση είναι που προκαλεί διχογνωμία ως προς την ερμηνεία της, με μερικούς να κατανοούν ότι η απαλλαγή αφορά κάθε καθήκον εφημερίας και άλλους ότι αφορά συγκεκριμένες εφημερίες που τυγχάνει να παρεμποδίζουν τη συμμετοχή του εκπ/κου στην Ε.Δ.Υ.

Δημοφιλή!!  Αξιολογητές φακελώνουν και στέλνουν mail ακόμα και μεσάνυχτα με 40° - Διευθυντές σχολείων με PC στην παραλία

Ακριβώς η ίδια διατύπωση υπήρχε και σε παλαιότερη υπουργική απόφαση την ΥΑ17812/Γ6/07-02-2014 (ΦΕΚ 315/Β/12-02-2014) απλά η σημερινή Ε.Δ.Υ. λεγόταν Ε.Δ.Ε.Α.Η. :

2 2

 

Το Υπουργείο λοιπόν το 2018 εξαιτίας των σχετικών ερωτημάτων που είχε λάβει τότε, εξέδωσε την διευκρινιστική υπ. Αριθμ. 21442/Δ3/7-2-2018, όπου έλεγε εκπαιδευτικοί των Τ.Ε. δεν απαλλάσσονται αυτόματα από τα καθήκοντα εφημερίας, παρά μόνο εάν παρεμποδίζονται τα καθήκοντα στην Ε.Δ.Υ. και μόνο με σύμφωνη τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και του διευθυντή του σχολείου.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω