ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1 1024x577 1 E-WALL

Ρεπορτάζ από την επαρχία: Σύντομο ιστορικό της απεργίας/αποχής από την «αξιολόγηση»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρεπορτάζ από την επαρχία: Σύντομο ιστορικό της απεργίας/αποχής από την «αξιολόγηση»

Απεργία/Αποχή Εκπαιδευτικών: Ο Αγώνας για την Προστασία του Σχολείου

Ακολουθεί το κείμενο της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Λέσβου

  1. Το υπουργείο θέλει να επιβάλλει την «αξιολόγηση» στα σχολεία. Χμ…
  2. Τα σχολεία και οι Σύλλογοι αντιδρούν. Σωστά!
  3. Η ΔΟΕ αποφαίνεται: «(…) αντιπαλεύουμε με όλους τους τρόπους και τις μορφές την πραγματική στόχευση της επιχειρούμενης «αξιολόγησης» η οποία δεν στοχεύει στην όποια αναβάθμιση. Επιχειρεί να αλλάξει τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου και οδηγεί στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμισή του». Οοοκ!
  4. Το υπουργείο επιλέγει να περάσει την αξιολόγηση μέσω των νεοδιόριστων. «Είστε δόκιμοι. Θέλετε να μονιμοποιηθείτε, αξιολογηθείτε πρώτα». Παραπαμπέρομ
  5. Οι αξιολογητές βγαίνουν παγανιά. Ατάκες του στιλ: «Πρέπει να δω τα ραντεβού μου αυτήν τη βδομάδα, γιατί ΌΛΟΙ θέλουν να αξιολογηθούν. Και μην ανησυχείτε, ΟΛΟΙ θα πάρουν καλό βαθμό».
  6. Οι παρατάξεις μας καλούν σε αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση συμμετέχοντας στην απεργία/αποχή που προκηρύσσεται. Χαμός λέμε!
  7. Το υπουργείο περιμένει. Σςςς, μην τα σκατώσετε τώρα που έρχονται εκλογές…
  8. Οι αξιολογητές περιμένουν κι αυτοί. Κάποιοι, πιο πωρωμένοι, συνεχίζουν στο ίδιο στιλ, (βλ. στο 5), ή επενδύουν σε καλύτερο «Απεργία/αποχή; Τι είναι αυτό; Δεν το έχω ακούσει». Τσ τσ τσ…
  9. Το υπουργείο αρχίζει τα δικαστήρια. Νοκ νοκ νοκ (σφυρί έδρας)
  10. Οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες.
  11. «Όου μι τζι», ακούγεται πρώτα από τη ΔΟΕ. Μετά, με πολλά ντεσιμπέλ, «Ούτε βήμα πίσω». Τέλος, πιο χαμηλόφωνα, «Εντ νάου γουάτ;» Δύσκολο πράγμα η γνωστική ασυμφωνία τόσων χρόνων.
  12. Οι εκπαιδευτικοί και τα πρωτοβάθμια σωματεία αντιδρούν. Ζητούν από τις γενικές τους συνελεύσεις να προκηρυχτεί από αυτά απεργία/αποχή. Αέραααα!

13α. Τα hardboiled άτομα της ΔΑΚΕ σηκώνουν μανίκια με αποφασιστικότητα. Με αίσθημα ευθύνης αναφωνούν: «Εμείς θα σας προστατεύσουμε. Απλώς μην κάνετε τίποτα. Προτείνουμε απεργία μίας ολόκληρης μέρας! Θα μάθουνε αυτοί οι μαδερφά…ς να μην τα βάζουν μαζί μας».

Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές: "Περιπλανώμενοι" - Χωρίς Σπίτι σε ένα Σύστημα Αβεβαιότητας / του Αθανάσιου Γρίβα

13β. Οι  wanna be bad ass του Αυτόνομου Δικτύου παίρνουν κι αυτοί μπρος. Λένε ακριβώς τα ίδια με εκείνους που σήκωσαν μανίκια (βλ. στο 13), αλλά είναι έξω φρενών, γι’ αυτό στο τέλος προσθέτουν: «Αν όμως αποφασιστεί αγώνας, εμείς θα είμαστε μέσα». Κάστανα, φωτιά και τα γνωστά. Βγάλ’ τα εσύ και τρώω κι εγώ.

13γ. Οι we all scream for ice cream  της ΔΗΣΥ παρασύρονται από την ξέχειλη οργή των hardboiled και των wanna be bad ass και μιλούν καρμπόν γλώσσα.

Τα 14 ΚΑΙ 15 ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΑΠΟ ΕΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΩΡΑ!

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λέσβου

Κατάμεστες οι συνελεύσεις Συλλόγων ψηφίζουν Απεργία/Αποχή – Απίστευτες Εικόνες Σφαλιάρα σε Υπουργείο και ΔΟΕ με πάνω από 45 συλλόγους με προκήρυξη ήδη

Σχόλιο e-wall: Η κυρίαρχη άποψη εντός της ΔΟΕ αυτή τη στιγμή εχει μετατοπισθεί και τείνει προς την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής. Η συνέλευση των Συντονιστικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) πανελλαδικά αναμένεται να καταδείξει με σαφήνεια το μήνυμα που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί. Η συλλογική βούληση των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τις μελλοντικές κινήσεις της ΔΟΕ, θα καθορίσουν την πορεία του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Δημοφιλή!!  Chance UK: Μελέτη δείχνει χαμηλότερες επιδόσεις σε απολυτήριες εξετάσεις για παιδιά που αποβλήθηκαν ή αποκλείστηκαν από το σχολείο!

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω