ea6cc79a 69cf 4881 a2d1 4bb866e40194 E-WALL

Μεγάλη η συμμετοχή στην Απεργία/Αποχή, παρά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με αστεία νούμερα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολλά νούμερα έχει επιχειρήσει να διαρρεύσει του υπουργείο παιδείας με προφανή στόχο να δημιουργήσει την αίσθηση πως οι εκπαιδευτικοί κατατρομαγμένοι από τις αγωγές, τα δικαστήρια και τις απειλές σπεύδουν σωρηδόν να αξιολογηθούν. ΚΑΜΙΑ σχέση όμως με την πραγματικότητα δεν έχει η εικόνα αυτή. Μόλις χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι αξιολογούνται και οι 27.000 νεοδιόριστοι(!) σε μια κίνηση σκοπιμότητας και εντυπώσεων. Πριν λίγες μέρες ακόμη η υφυπουργός κυρία Μακρή στη συνάντησή της με τη ΔΟΕ είχε αναφέρει τα δικά της, εκτός τόπου και χρόνου νούμερα, όπως λένε τα στοιχεία των εκπαιδευτικών σωματείων. Η κυρία Μακρή είχε μιλήσει για 17.000 νεοδιόριστoυς εκπαιδευτικούς, από τους συνολικά 25.000 που δήθεν συνωστίζονται να αξιολογηθούν. Φυσικά υπάρχει και αναφορά “υπερσυστημικής” εφημερίδας ότι δήθεν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΑΙΘΑ είπε ο αριθμός αυξήθηκε κατά περίπου 3.000, φθάνοντας τις 20.000. Προτείνουμε την επόμενη φορά να ανακοινώσουν ότι αξιολογήθηκαν 30.000 από τους 28.000 και γιατί όχι ότι αξιολογήθηκαν πεντακόσιεςεκατοντριανταπέντε χιλιάδες εκπαιδευτικοί, έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι να βγάζει κανείς αριθμούς από το μυαλό του..

Ας σοβαρευτούμε-εμείς τουλάχιστον-όμως.. Καταρχήν να πούμε ότι τον αριθμό των νεοδιόριστων σχεδόν τον πέτυχε μόνο ο πρωθυπουργός, καθώς η υφυπουργός δεν ανέφερε ούτε αυτόν τον αριθμό σωστά. Φυσικά ούτε ότι τα νούμερα της κ. Μακρή για τους δήθεν αξιολογούμενους τεκμηριώνονται από κάπου. Η πραγματική εικόνα είναι ότι στους συλλόγους εκπαιδευτικών που η απεργία/αποχή από την ατομική αξιολόγηση ήταν πολύ ψηλά, κοντά στο 70% π.χ. για τους νεοδιόριστους, ακόμα και σήμερα μετά από τη σφοδρή επίθεση τρομοκρατίας της κυβέρνησης με απειλές, καλλιέργεια κλίματος κτλ., η συμμετοχή εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή, πάνω από το 60%. Σε ότι αφορά τους “με το ζόρι αξιολογητές” διευθυντές/προϊσταμένους σχολείων τους οποίους η τουλάχιστον αμφιλεγόμενη εγκύκλιος Κατσαρού απειλεί με αντικατάσταση, επειδή συμμετέχουν σε νόμιμη Απεργία(!) και ΔΕΝ αξιολογούν ούτε αξιολογούνται, όπως λένε τα εκπαιδευτικά σωματεία, το νούμερό τους μετριέται σε χιλιάδες, μόνο στην Α Αθήνας π.χ. είναι πάνω από 80. Τα κεντρικά εκπαιδευτικά σωματεία αυτό τον καιρό συγκεντρώνουν τα στοιχεία και θα ανακοινώσουν περισσότερα νούμερα, το σίγουρο είναι πάντως πως τα νούμερα πρωθυπουργού-υφυπουργού στοχεύουν στις εντυπώσεις, κυρίως επειδή η μαζικότητα είναι το κύριο όπλο των εκπαιδευτικών απέναντι στη βίαιη επαναφορά του επιθεωρητισμού. Επομένως έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα κλίμα απώλειας αυτής της μαζικότητας.

Δημοφιλή!!  Πανυπαλληλική Απεργία - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. / 21 Μαΐου: Αντίσταση στην Ακρίβεια και την Εξαθλίωση

Τα νούμερα αυτά λοιπόν διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα, αλλά ακόμα και αν δεχθούμε ότι  περισσότεροι εκπαιδευτικοί από τους πολύ λίγους που ήταν έως τώρα, ανέβασαν τελικά στοιχεία στον ηλεκτρονικό φάκελο τους, αυτό δε θα σημαίνει  ότι  ολοκλήρωσαν έστω και ένα σκέλος της αξιολόγησης. Οι διαδικασίες αξιολόγησης που έχει φτιάξει το ΥΠΑΙΘΑ εξακολουθούν να είναι γελοιωδώς πολλές και πολύπλοκες, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να έχει πάμπολες ευκαιρίες να τις μπλοκάρει σε οποιονδήποτε χρόνο, με στάσεις εργασίας και με υπογραφή Απεργίας/Αποχής, ακόμα και εάν ανέβασε στοιχεία στη πλατφόρμα. Να θυμίζουμε ότι προβλέπονται 4(!) παρακολουθήσεις διδασκαλίας, Α1 στάδιο, Α2 και Β πεδίο. Οπότε και οι τελευταίοι αριθμοί που έδωσε η υφυπουργός Μακρή, περί χιλιάδων που τάχα θα έχουν αξιολογηθεί και θα μονιμοποιηθούν έως το τέλος της σχ. χρονιάς, ΔΕΝ έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Προφανώς και κανένας νεοδιόριστος δεν πρέπει να περιμένει πράξη μονιμοποίησης μέσω αξιολόγησής του, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εξάλλου οι νεοδιόριστοι έχουν εμπεδώσει πλέον ότι είναι ήδη μόνιμοι, τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και η πράξη μονιμοποίησης είναι μια παρωχημένη τυπική διοικητική πράξη, κενή περιεχομένου που εργαλειοποιήθηκε από το ΥΠΑΙΘΑ σε ρόλο ψευδο-απειλής. Έχουν εμπεδώσει επίσης ότι η αποδοχή της αξιολόγησή τους είναι ακριβώς η παραδοχή ότι η μονιμότητά τους δεν υφίσταται, από τη στιγμή που αυτή μπαίνει υπό τη διαρκή αίρεση του εκάστοτε αξιολογητή τους.  Αντί λοιπόν η ηγεσία του υπουργείου να τάζει μονιμοποιήσεις 5 χρόνια μετά τους πρώτους διορισμούς(τι ντροπή θεέ μου!) και να ανακοινώνει απίθανα νούμερα και ισχυρισμούς(όπως ότι οι εκπαιδευτικοί χαίρονται που αξιολογούνται!) καλύτερα ίσως θα ήταν να προσγειωθεί στον πλανήτη της πραγματικότητας, να εκδώσει έστω και για λόγους συμβολισμού όλες τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης και των 28.000 νεοδιόριστων, πριν βγει η απόφαση δικαστηρίου όπου έχουν προσφύγει νομικά οι ενδιαφερόμενοι και εκτεθεί περαιτέρω. Δείτε ενδεικτικά σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών “Κ. Σωτηρίου”:

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια στη Ρόδο - Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί μετά την κατακραυγή

logo k sotiriou 1 E-WALL

Με 60% συμμετοχή στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση οι νεοδιόριστοι,ες στο σύλλογο Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» επιμένουν μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων & αναπληρωτών ενάντια στην αξιολόγηση!

Η πλειοψηφία των συναδέλφων /ισσων μας νεοδιόριστων συνεχίζει αγωνιστικά και μαχητικά παρά τις απειλές και την απευθείας (με εγκυκλίους) ή την «μιντιακή» κυβερνητική τρομοκρατία, παρά τις συνδικαλιστικές ολιγωρίες – υποχωρήσεις και την περιρρέουσα υπονόμευση του αγώνα να παλεύει για ένα ελεύθερο σχολείο με αξίες, με ελεύθερους μαθητές με λογική και κριτικό πνεύμα, ενάντια στην αξιολόγηση! Μετά και την απόπειρα τρομοκρατίας τους ΥΠΑΙΘΑ με απειλές για παύση τα ποσοστά στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση στο σύλλογό μας έχουν ως εξής :

  •  το 60% στο σύνολο των νεοδιόριστων που υπηρετούν σε σχ. μονάδες έχουν υπογράψει ΑΑ και έχουν σταματήσει κάθε απόπειρα αξιολόγησης παρά τις συνεχείς οχλήσεις
  • 17 προϊστάμενες νηπιαγωγείων εκ των οποίων οι μισές απαιτείται να έχουν άμεση εμπλοκή στην αξιολόγηση λόγω νεοδιόριστων στα σχολεία ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ Απεργούν – Απέχουν!
  • Ένας διευθυντής Δ. Σ. απεργεί -απέχει από το σύνολο των διαδικασιών της αξιολόγησης και μία Δ/ντρια από την ατομική της αξιολόγηση
Δημοφιλή!!  Τι εννοεί το υπουργείο παιδείας όταν προαναγγέλλει νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή - Όλα όσα πρέπει να περιμένουμε

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες & τους συναδέλφους μας που σεβόμενοι τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά δίνουν τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια! Κόντρα σε ένα υπουργείο & μια κυβέρνηση που αξιοποιώντας τον κατάπτυστο Ν. Χατζηδάκη κρίνει κάθε απεργία παράνομη! Κόντρα στη σπίλωση των εκπαιδευτικών! Κόντρα στην παραπληροφόρηση και τη στοχευμένη καλλιέργεια κλίματος υποταγής! Κόντρα σε χουντικές διατάξεις περί παύσεων και αντικαταστάσεων! Μαζικά και μαχητικά 3 χρόνια τώρα δίνεται ένας αγώνας από το εκπαιδευτικό κίνημα που η έκβασή του θα καθορίσει το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας αλλά και την εργασιακή ζωή των εκπαιδευτικών τούδε και στο εξής.

Ενάντια στην καταστολή των αγώνων και τον αυταρχισμό απαιτούμε άμεσα απεργιακή κλιμάκωση με κλαδική αλλά και πανεργατική Απεργία! Σε συνέχεια της μαζικής μας Γενικής Συνέλευσης προχωράμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής από κοινού με τους άλλους συλλόγους την Τετάρτη 10/4/24 στις 2μμ. Συμμετέχουμε μαζικά ! Υπερασπιζόμαστε το απεργιακό μας δικαίωμα με κάθε μέσο νομικό, συνδικαλιστικό, οικονομικό. Οι απεργοί που απειλούνται δεν είναι μόνοι,ες. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, ΝΙΚΑ! Κάτω τα χέρια από το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τις συλλογικές τους αποφάσεις!!

Ακόμη δείτε το νέο σποτ των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση:

Ασαφές το πλαίσιο για την υποχρεωτική επιμόρφωση παιδαγωγικής επάρκειας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω