d3988eab a507 4480 ab4b 6357e21cdacc

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Οδηγός για εκπαιδευτικούς Καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο κατά εφήβων κοριτσιών και νεαρών γυναικών

Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο (e-violence) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει γυναίκες, κορίτσια, αλλά και άνδρες και αγόρια, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε όλο τον κόσμο. Η βία αυτή μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές, όπως:

  • Παρενόχληση: Η διαδικτυακή παρενόχληση περιλαμβάνει οποιεσδήποτε μη επιθυμητές συμπεριφορές που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια αίσθηση φόβου, απειλής ή ενόχλησης. Μπορεί να περιλαμβάνει προσβολές, συκοφαντία, διαχύσεις προσωπικών δεδομένων ή απειλές βίας.
  • Μίσος: Η διαδικτυακή ρητορική μίσους είναι η χρήση του διαδικτύου για τη διάδοση μηνυμάτων μίσους και εχθρότητας προς συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, με βάση το φύλο, τη φυλή, το θρησκεύμα, τη σεξουαλική προτίμηση ή άλλα χαρακτηριστικά.
  • Διαδικτυακή παρακολούθηση: Η διαδικτυακή παρακολούθηση είναι η συλλογή πληροφοριών για κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μπορεί να περιλαμβάνει την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του στο διαδίκτυο, την παρακολούθηση της τοποθεσίας του ή την καταγραφή των επικοινωνιών του.
  • Σεξισμός: Ο σεξισμός στο διαδίκτυο είναι η χρήση του διαδικτύου για τη διάδοση σεξιστικών στερεοτύπων και συμπεριφορών. Μπορεί να περιλαμβάνει τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σεξουαλική εκμετάλλευση ή την προώθηση της βίας κατά των γυναικών. 70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!
Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα θύματά της, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και απομόνωση. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις σπουδές, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τις διαπροσωπικές σχέσεις των θυμάτων.

Παγκόσμιες ήμερες και υλικό για Εκπαιδευτικούς

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί έχουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. Μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τους μαθητές τους, να τους εκπαιδεύσουν στα δικαιώματά τους και στις δυνατότητες που έχουν για να αντιμετωπίσουν τη βία αυτή.

Δημοφιλή!!  Διεξαγωγή συνεντεύξεων εκπαιδευτικών υποψήφιων για απόσπαση με σκοπό την κάλυψη θέσεων διδακτικού προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [1.03 MB]

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω