ΜΑΘΗΜΑ

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση: Εργαλεία AI | Bing, Meta, Bard, ChatGPT, Gamma, Canvas, Gemini!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εργαλεία AI | Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση: Bing, Bard, ChatGPT, Gamma κ.α.!!

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Bing και η Google χρησιμοποιούν την AI για να κατανοήσουν καλύτερα τις ερωτήσεις των χρηστών και να επιστρέψουν αποτελέσματα που είναι πιο σχετικά και χρήσιμα. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Bard και το ChatGPT μπορούν να δημιουργήσουν κείμενο, να μεταφράσουν γλώσσες, να γράψουν διαφορετικά είδη δημιουργικού περιεχομένου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας με ενημερωτικό τρόπο. Εγκαίνια: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ / Εκπαιδευτικές επισκέψεις για παιδιά όλων των ηλικιών (PIC-VID)

Οι αλλαγές αυτές είναι μόνο η αρχή. Η AI έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με πολλούς τρόπους.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) όμως, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσουμε τη ζωή μας με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η AI δεν είναι πανάκεια. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό, ανάλογα με τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιείται.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε την AI με υπευθυνότητα και συνείδηση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τη χρήση της AI για τη διάκριση, την αδικία ή την παραπληροφόρηση. Πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί για να μην δημιουργήσουμε νέες μορφές ανισότητας ή εξάρτησης.

Τα καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο για την εκπαίδευση, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι αυτά που μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ισότητα της εκπαίδευσης.

Τα εργαλεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως:

  • Βελτίωση της μάθησης: Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν πιο αποτελεσματικά, προσαρμόζοντας το υλικό και την εξάσκηση στις ατομικές ανάγκες τους. Για παράδειγμα, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εξατομικευμένα μαθήματα, να παρέχουν ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο και να εντοπίσουν τις αδυναμίες των μαθητών.
  • Αξιολόγηση: Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν την πρόοδο των μαθητών με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για παράδειγμα, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βαθμολογήσουν εργασίες, να δημιουργήσουν τεστ και να εντοπίσουν τάσεις στην επίδοση των μαθητών.
  • Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό σε διάφορες γλώσσες και πολιτισμούς.

Οι μεγάλοι παίκτες, όπως η Microsoft, με το Bing AI (και το Copilot), η Google, με το Bard, και η OpenAI, με το ChatGPT-4, καθιστούν την τεχνολογία AI chatbot που προηγουμένως περιοριζόταν σε εργαστήρια δοκιμών πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Δημοφιλή!!  AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση | Δωρεάν Εργαστήρια

Πώς λειτουργούν αυτά τα προγράμματα μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM); Το GPT-3 του OpenAI μας είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί “μια σειρά από προγράμματα που μοιάζουν με αυτόματη συμπλήρωση για να μάθει τη γλώσσα” και ότι αυτά τα προγράμματα αναλύουν “τις στατιστικές ιδιότητες της γλώσσας” για να “κάνουν εκπαιδευμένες εικασίες με βάση τις λέξεις που έχετε πληκτρολογήσει προηγουμένως”.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα του πώς η AI χρησιμοποιείται ήδη στην εκπαίδευση:

  • Το Knewton είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό που χρησιμοποιεί την AI για να δημιουργήσει προσαρμοσμένα μαθησιακά προγράμματα για κάθε μαθητή.
  • Το Pearson SuccessMaker είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό που χρησιμοποιεί την AI για να παρέχει στους μαθητές άμεση και εξατομικευμένη ανατροφοδότηση.
  • Το Duolingo είναι μια εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών που χρησιμοποιεί την AI για να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν νέες γλώσσες με πιο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!

Αλλά υπάρχουν τόσα άλλα κομμάτια στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης που μπαίνουν στο παιχνίδι.

Το Bing Image Creator είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εικόνες από περιγραφές κειμένου. Για να χρησιμοποιήσετε το Bing Image Creator, απλώς εισάγετε την περιγραφή κειμένου σας στο προβλεπόμενο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί “Generate” (Δημιουργία). Στη συνέχεια, το εργαλείο θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει μια εικόνα που ταιριάζει με την περιγραφή σας. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Το Bing Image Creator είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως:

  • Δημιουργία εικονογραφήσεων για τις αναρτήσεις σας στο ιστολόγιο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Δημιουργία ιδεών για τα δημιουργικά σας έργα
  • Οπτικοποίηση των ιδεών σας για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες
  • Δημιουργία εξατομικευμένων δώρων ή αναμνηστικών

Το Gamma είναι ένα εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που σας βοηθά να δημιουργείτε παρουσιάσεις, έγγραφα και ιστοσελίδες με ευκολία.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Gamma που το καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία παρουσιάσεων: Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

  • Μορφοποίηση με τεχνητή νοημοσύνη: Το Gamma μορφοποιεί αυτόματα το περιεχόμενό σας σε μια οπτικά ελκυστική και ελκυστική παρουσίαση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για γραμματοσειρές, χρώματα, διατάξεις ή άλλα στοιχεία σχεδιασμού.
  • Επίγνωση των συμφραζομένων: Το Gamma κατανοεί το πλαίσιο του περιεχομένου σας και δημιουργεί μια παρουσίαση προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν δημιουργείτε μια παρουσίαση για μια επαγγελματική συνάντηση, το Gamma θα χρησιμοποιήσει ένα πιο επίσημο στυλ από ό,τι αν δημιουργείτε μια παρουσίαση για μια σχολική εργασία.
  • Δημιουργικός έλεγχος: Το Gamma σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της εμφάνισης και της ατμόσφαιρας της παρουσίασής σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις γραμματοσειρές, τα χρώματα, τις διατάξεις και άλλα στοιχεία σχεδιασμού ώστε να ταιριάζουν με το εμπορικό σήμα ή το προσωπικό σας στυλ.
  • Εκτός από τις δυνατότητες δημιουργίας παρουσιάσεων, το Gamma μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εγγράφων και ιστοσελίδων. Το Gamma μπορεί να μετατρέψει αυτόματα το περιεχόμενό σας σε ένα καλά διαμορφωμένο έγγραφο ή ιστοσελίδα, με κεφαλίδες, υποσέλιδα, εικόνες και άλλα στοιχεία. Online gaming / Όσα πρέπει να γνωρίζω! Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και να τίθεται χρονικό όριο ασχολίας.
Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Το Canvas AI είναι μια υπηρεσία δημιουργίας εικόνων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Λειτουργεί με τη χρήση ενός μεγάλου μοντέλου γλώσσας για να δημιουργήσει εικόνες από περιγραφές κειμένου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Canvas AI για να δημιουργήσετε εικόνες για διάφορους σκοπούς, όπως η δημιουργία εικόνων προϊόντων για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, η δημιουργία εικόνων για κοινωνικά μέσα ή η δημιουργία εικόνων για τέχνη ή ψυχαγωγία.

Για να χρησιμοποιήσετε το Canvas AI, απλώς εισαγάγετε μια περιγραφή κειμένου στο πλαίσιο κειμένου. Μπορείτε να περιγράψετε την εικόνα που θέλετε να δημιουργήσετε με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε. Το Canvas AI θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια εικόνα που ταιριάζει με την περιγραφή σας.

Περσόνες AI Meta / chatgpt / Bard: Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Α.Ι. | Πως να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη – Δυνατότητες που προτείνονται για εκπαιδευτικούς 

Το Decktopus είναι ένα εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν επαγγελματικές παρουσιάσεις γρήγορα και εύκολα. Προσφέρει μια σειρά από προσαρμόσιμα πρότυπα και χαρακτηριστικά σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων προκατασκευασμένων διαφανειών, γραφικών και κινούμενων σχεδίων.

Το Decktopus χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την αυτόματη δημιουργία παρουσιάσεων με βάση το θέμα ή τις λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει.

 

Το Diffit.me είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν διαφοροποιημένο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές τους. Προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων:

  • Τη δυνατότητα δημιουργίας φύλλων εργασίας, κουίζ και δραστηριοτήτων με διαβαθμισμένο επίπεδο.
  • Τη δυνατότητα μετάφρασης κειμένου σε περισσότερες από 50 γλώσσες
  • Τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων σχεδίων μάθησης για μεμονωμένους μαθητές

Το Brisk Teaching είναι μια δωρεάν επέκταση AI Chrome που ενσωματώνεται απευθείας στα εργαλεία σας, όπως τα Έγγραφα Google, Classroom, Canvas, Schoology και άλλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα για να αλλάξετε το επίπεδο ανάγνωσής της ή να το χρησιμοποιήσετε στα Έγγραφα Google για να γράψετε προγράμματα σπουδών, να δημιουργήσετε ανατροφοδότηση ή να ανιχνεύσετε τη χρήση της ΤΝ από τους μαθητές.

Δημοφιλή!!  Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Το MagicSchool.ai είναι μια πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εξορθολογίσουν τον φόρτο εργασίας τους και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους. Προσφέρει μια σειρά εργαλείων που αφορούν διάφορες πτυχές της διδασκαλίας, όπως ο σχεδιασμός μαθημάτων, η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η δημιουργία αξιολογήσεων, η επικοινωνία και άλλα.

gemini / Αξιοποιήστε τη δύναμη της πρωτοποριακής τεχνητής νοημοσύνης και του ML για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων της ανθρωπότητας μέσω της ανακάλυψης, της καινοτομίας, της διαφάνειας και της βελτιστοποίησης με στόχο την ενίσχυση της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Meta AI / Σκεφτείτε με το Meta AI / Περιγράψτε μια εικόνα για να δημιουργήσει το Meta AI.

pika.art / Μια πλατφόρμα μετατροπής ιδεών σε βίντεο που φέρνει τη δημιουργικότητά σας σε κίνηση

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω