2e8c932f 137a 4564 bf07 23433485a452 jpg E-WALL

Μα κύριε σύμβουλε είναι 10 το βράδυ – Μα για το καλό σου σε πήρα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχουμε γράψει αναλυτικά στην τηλεδιάσκεψη του ΥΠΑΙΘΑ της 18ης Γενάρη, αναφέρθηκε ότι τα νούμερα συμμετοχής στην ατομική αξιολόγηση είναι στο ναδίρ (δείτε: Πατώνει η αξιολόγηση – 10% συμμετοχή στην Αττική, η περιοχή με την μεγαλύτερη συμμετοχή καταγράφει ποσοστό μόλις 40%). Έτσι λοιπόν, όπως καταγγέλλεται από την Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,  ορισμένοι πιστοί στρατιώτες του επιθεωρητισμού, ενδεχομένως βασιλικότεροι του βασιλέως, ξεκίνησαν νέα εκστρατεία τρομοκρατίας προς τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να αυξήσουν όπως όπως τα νούμερα συμμετοχής. Με “επιθετικό μάρκετινγκ”, με πράγματα που στην καλύτερη περίπτωση δεν ισχύουν και στη χειρότερη αποτελούν επιστημονική φαντασία, προσπαθούν να πείσουν εκπαιδευτικούς να δεχθούν τελικά στις τάξεις τους τους επιθεωρητές, ακόμα και μέσω βραδινών τηλεφωνημάτων. Μιλάμε για μεθόδους και νοοτροπίες εκτός πάσης νομιμοποίησης και δεοντολογίας. Φυσικά τέτοιες συμπεριφορές μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχουν και δεν μπορούν να φοβίσουν κανέναν. Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Αξιολόγηση 2024: Καλή Χρονιά με ανασκόπηση για το τι ισχύει και τι προβλέπεται

Α ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της επισπευσμένης διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και άρχισαν τις απειλές. Όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι, οι «σύμβουλοι – αξιολογητές» έπιασαν δουλειά σε Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη  προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό αξιολογούμενων ο καθένας. Αντί να κάνουν την πραγματική δουλειά των συμβούλων,  δηλ. να είναι δίπλα στους συναδέλφους, να τους ενημερώνουν και να τους ανατροφοδοτούν για τις εξελίξεις της επιστήμης τους,  στην απελπισία τους που δεν προχωρά η αξιολόγηση χρησιμοποιούν μεθόδους που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές τους  και δεν ταιριάζουν στο ρόλο τους.

Ενώ πρέπει να καλέσουν τους συναδέλφους υπηρεσιακά, τους τηλεφωνούν ακόμα και αργά το βράδυ και τους εκβιάζουν με τις γνωστές απειλές του Υπουργείου Παιδείας:  ότι είναι πειθαρχικό παράπτωμα η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση και θα τους κόψουν μισθό, ότι θα απολυθούν και ότι είναι δήθεν οι μόνοι που δεν αξιολογήθηκαν. Πολλοί μάλιστα τους λένε ότι  το κάνουν για το καλό τους (!). Άλλοι πάλι υπόσχονται στους νεοδιόριστους ότι θα τους βάλουν «καλό βαθμό» προκειμένου να κάμψουν την αντίστασή τους.

Τέτοια κρούσματα μας καταγγέλθηκαν σε αρκετά σχολεία της Α΄ΕΛΜΕ, πιθανότατα  να υπάρχουν και άλλα, όχι μόνο από συμβούλους.

Τους απαντάμε :

-Η απεργία – αποχή  (δηλ. όταν πάει κάποιος κανονικά στη δουλειά του, κάνει το μάθημά του και απέχει μόνο από ένα καθήκον) είναι νόμιμη μορφή απεργίας.  Όταν απεργείς δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος, ούτε παρακώλυση. Άρα οι συνέπειες που αναφέρει η εγκύκλιος δεν αφορούν  τον συνάδελφο που κάνει απεργία-αποχή.

-Αρμόδια για να κρίνουν  τη νομιμότητα ή μη μιας απεργίας είναι τα δικαστήρια και όχι ο κάθε σύμβουλος  ή Διευθυντής.

-Δεν απολύθηκε στο Δημόσιο κανείς επειδή συμμετείχε σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία ούτε υπέστη κυρώσεις, και δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αντίθετα  κανένας νεοδιόριστος από όσους επέλεξαν να αξιολογηθούν δεν έχει ακόμη μονιμοποιηθεί και παραμένει σε διαρκή ομηρία.

-Οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων γίνονται κανονικά.

-Χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα κάνουν απεργία-αποχή. Απεργία αποχή κάνουν ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, καθώς και οι δύο νεοδιόριστοι συνάδελφοι που είναι εκλεγμένοι στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και πολλοί νεοδιόριστοι συνάδελφοι σε Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία σε όλη την Ελλάδα.

Αντίθετα το Υπουργείο και οι Διευθύνσεις είναι παράνομοι που δεν έχουν υπογράψει ακόμη τις διαπιστωτικές πράξεις των συναδέλφων  ενώ έχει περάσει η δόκιμη διετία και παρατείνει  το καθεστώς ανασφάλειας καθιστώντας  τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.  Κι ενώ βγήκαν εκτός χρονοδιαγράμματος για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων ακόμη και με το δικό τους νόμο, προχωρούν τώρα στην Α2 φάση με σκοπό να εμπλέξουν και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από τους συμβούλους-αξιολογητές γιατί αυτό είναι παράβαση καθήκοντος.

Επειδή όμως η κατάσταση δε θα σταματήσει εδώ και σε λίγο θα μπουν στο χορό με το Α2 επίπεδο αξιολόγησης  και οι συνάδελφοι Διευθυντές, τους καλούμε να υπογράψουν την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ και να μην προχωρήσουν στη διαδικασία.

Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε  θα περάσει

Καλούμε κάθε συνάδελφο που δέχεται απειλές ή εκφοβισμό  να επικοινωνεί με την ΕΛΜΕ.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους μαζί με τους νεοδιόριστους να υπογράψουν την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Συνοδευτικά ξαναστέλνουμε το έγγραφο της ΟΛΜΕ με τις ερωτήσεις – απαντήσεις για την απεργία – αποχή καθώς και τις δηλώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

 Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γραμματέας

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                       Γαζάκης Αντώνης

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω