8bcd6332 8904 4ad2 9070 d40dfa4c8ea5 jpg E-WALL

Πατώνει η αξιολόγηση – 10% συμμετοχή στην Αττική, η περιοχή με την μεγαλύτερη συμμετοχή καταγράφει ποσοστό μόλις 40%

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αποτυχία εφαρμογής του έτσι κι αλλιώς εν πολλοίς ανεφάρμοστου νόμου 4823/2021 για την ατομική αξιολόγηση είναι στις περισσότερες περιοχές προφανής. Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, οι προσπάθειες της διοίκησης να επιβάλουν τον νόμο των αξιολογητών πέφτουν, όπως φαίνεται, στο κενό και επικρατεί η κοινή διαπίστωση ότι η αξιολόγηση “δεν περνά”. Δεν αποτελεί όμως μόνο διαπίστωση των εκπαιδευτικών, της ομοσπονδίας ή κάποιων σωματείων, αλλά συνομολογείται από την ίδια την διοίκηση της εκπαίδευσης.

Πρώτη παραδοχή από πλευράς υπουργείου ήταν όταν κατά τη δια ζώσης συνάντηση των συμβούλων/επιθεωρητών εκπαίδευσης στο αμφιθέατρο του υπουργείου παιδείας, στην αρχή της σχολικής χρονιάς γνωστός γραμματέας του υπουργείου, απευθυνόμενος στους συμβούλους τους είπε “Τόσο καιρό και ακόμα δεν μπορείτε να αξιολογήσετε τους νεοδιόριστους”. Δεύτερη σιωπηλή παραδοχή της ηγεσίας είναι ότι δεν έχει δώσει τόσο καιρό κανένα απολύτως στοιχείο για την πορεία της αξιολόγησης, για την ακρίβεια δεν είχε καν ζητήσει ενημέρωση για τη συμμετοχή από τους συμβούλους της, μέχρι πριν από μια εβδομάδα. Προ εβδομάδας όμως ζητήθηκαν στοιχεία από τους αξιολογητές τα οποία όπως φαίνεται δεν χαροποίησαν καθόλου τη διοίκηση και οδήγησαν στην τρίτη παραδοχή κατά την τηλεδιάσκεψη του ΥΠΑΙΘΑ της 18ης Ιανουαρίου. Εκεί λοιπόν σύμφωνα με την ενημέρωση από το μέλος ΔΣ της ΔΟΕ Ντίνας Ρέππα, ειπώθηκε ότι “οι αριθμοί οφείλουν να αυξηθούν…τώρα στην καλύτερή μας περιφέρεια έχει αξιολογηθεί το 40% των νεοδιόριστων, ενώ στην Αττική είμαστε μόλις στο 10%.

Δημοφιλή!!  Πιάσαμε πάτο: Όταν καλείται η αστυνομία να διώξει ένα παιδί από το σχολείο επειδή δε χωράει πια εκεί

Και όλα αυτά ενώ επί 3 έτη η αξιολόγηση έχει στοχεύσει μόνο στους νεοδιόριστους τους οποίους υποτίθεται το υπουργείο κρατά και υπό τον ψευτο-εκβιασμό της έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης. Ένας εκβιασμός ψεύτικος όπως έχει τεκμηριωθεί αναλυτικά και εδώ: Το ζήτημα της Μονιμοποίησης των Νεοδιόριστων, καθώς εν ολίγης οι νεοδιόριστοι ανεξαρτήτως της διαπιστωτικής πράξης, είναι πλήρως μονιμοποιημένοι, τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και προστασίες του νόμου με όσους παλαιότερους έχουν διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης. Σκεφτείτε ωστόσο πόσο θα πάτωναν οι απόπειρες αξιολόγησης εάν επιχειρούσαν να βαθμολογήσουν και παλαιούς εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν έχει εφευρεθεί ακόμη κανένα καρότο και κανένα μαστίγιο.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας που ομόφωνα κήρυξε ο εκπαιδευτικός κλάδος μέσω της Απεργίας/Αποχής μοιάζει να βαίνει νικηφόρος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, την ώρα που το υπουργείο διολισθαίνει σε περαιτέρω ατοπήματα λεκτικά αυτή τη φορά, όπως το σχόλιο που ακούστηκε από επίσημα χείλη, επίσης στην περιβόητη τηλεδιάσκεψη της 18ης Γενάρη για την αξιολόγηση. Αφορούσε το ρόλο των σχολικών συμβούλων και επιβεβαιώνει τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν σύμβουλοι, αλλά η σωστή λέξη είναι επιθεωρητές. Ειπώθηκε λοιπόν(σύμφωνα με το μέλος ΔΣ ΔΟΕ) προς τους συμβούλους ότι: “ο ρόλος σας είναι συμβουλευτικός, αλλά τώρα η αξιολόγηση είναι η πρώτη σας προτεραιότητα… όλα τα υπόλοιπα παγώνουν.” Το ξέραμε όλοι βέβαια αλλά όταν ακούγεται και από το βήμα…είναι αλλιώς…

Δημοφιλή!!  Νάρκη σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση; Έντονη φημολογία για συμφωνία εκπαιδευτικών funds και κυβέρνησης με σαρωτικές αλλαγές σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εθνικό απολυτήριο και εργασιακά

Αξιολόγηση 2024: Καλή Χρονιά με ανασκόπηση για το τι ισχύει και τι προβλέπεται

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω