info g7fcfb20f5 1920 E-WALL

Γ.Γ | Θα ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι μεταθέσεις – Συνάντηση συλλόγων στο ΥΠΑΙΘΑ / ΠΕΣΥΘ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γ.Γ | Θα ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι μεταθέσεις  – μετα τη συνάντηση συλλόγων στο ΥΠΑΙΘΑ – ΠΕΣΥΘ

Κοινό δελτίο τύπου ΠΕΣΥΘ, ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. και ΠΕΚΑΠ

Την Πέμπτη 7/12/2023 και μετά την από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας των ΠΕΣΥΘ, ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. και ΠΕΚΑΠ, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, κ. Ι. Κατσαρός δέχτηκε 4 εκπροσώπους από τους παραπάνω φορείς, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις πάνω στο αίτημα για σύσταση οργανικών θέσεων και κατ’ επέκταση διορισμούς.

Τα πάντα για τις Μεταθέσεις του 2023 – Τips και Απαντήσεις σε συχνά Ερωτήματα

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

 

Στα 15 λεπτά που μας διέθεσε, συζητήθηκαν τα εξής:

Δημοφιλή!!  Ενδεικτική Εικόνα Επικείμενων Διορισμών / 7.093 Κενά Μετατάξεων Εκπαιδευτικών για το 2024-2025: Πίνακας ανα ειδικότητα - περιοχή και συνολικά

– Το Υπουργείο ήδη εργάζεται πάνω στη σύσταση νέων οργανικών.

-Αναμένεται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων/ισσών μας για μετάθεση.

– Δε θέλησε να μιλήσει με αριθμούς, ωστόσο είπε πως «υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόθεση για μαζικούς και ισόρροπους διορισμούς σε όλους τους κλάδους» , με το τρέχον σύστημα. Από τη στιγμή που θα είναι «μαζικοί» θα είναι και περισσότεροι, από όσοι ήταν ως τώρα, στα αστικά κέντρα. Τόνισε πως ο οικονομικός παράγοντας είναι αυτός που θα καθορίσει τους αριθμούς…

– Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τη σύσταση των οργανικών είναι μέσα Γενάρη με Φλεβάρη.

– Σχετικά με την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών είπε ότι θα γίνει νέα πρόσκληση για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή μέσα στο Δεκέμβριο και θα αφορά όλες τις ειδικότητες.

Δημοφιλή!!  Η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 50% σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - 19/4-13/5!

-Για την παιδαγωγικά βλαπτική τακτική διευθύνσεων να δίνουν με β ανάθεση τα μαθήματα των κλάδων μας σε μη εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ο ΓΓ αρκέστηκε να αναφέρει πως «η οδηγία του Υπουργείου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις είναι να αποφεύγονται τέτοιες πρακτικές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Όσον αφορά στα επιμέρους ζητήματα των κλάδων μας:

-Δε φαίνεται να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Ε’ και Στ’.

-Από το Υπουργείο γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το θέατρο, τα εικαστικά και οι τέχνες γενικά σε όλες τις τάξεις και βαθμίδες της εκπαίδευσης, ιδίως στην εποχή μας, αλλά… (προφανώς εδώ δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε βούληση).

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Απόσπασης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ86) στη Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για 2024-2025

Ευχαριστούμε πολύ τους/τις συναδέλφους/ισσες που, ακούραστα και πάρα τη διάχυτη απογοήτευση, δίνουν πάντα το παρόν, γιατί ξέρουν, ξέρουμε, πως δεν γίνεται αλλιώς, κάνεις δε θα μας χαρίσει τίποτα. Μόνο αν είμαστε εκεί θα κερδίσουμε αυτά που διεκδικούμε! Το παράθυρο είναι ανοιχτό, αλλά μόνο αν υπάρχει κόσμος από κάτω οι υπεύθυνοι θα σηκωθούν από τις καρέκλες τους για να κοιτάξουν, να ακούσουν και να υπολογίσουν τις φωνές μας!

Ευχαριστούμε φυσικά και τα σωματεία μας, που ήταν σήμερα εκεί στο πλευρό μας (Ρόζα Ιμβριώτη, Αριστοτέλης, Πρόοδος, Μ. Παπαμαύρος). Συνεχίζουμε ενωτικά και «μαζικά» τους αγώνες μας για το σχολείο που οραματιζόμαστε!

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω