ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ “ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ “ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σήμερα επισκέφτηκε το Γυμνάσιο/Λυκειακές τάξεις Νισύρου υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκειμένου να αξιολογήσει συνάδελφο εκπαιδευτικό, που υποχρεώθηκε να υποκύψει στη διαδικασία. Μπορεί η αξιολογήτρια να ήρθε για να επιτελέσει το “καθήκον” της βάσει του νόμου 4823/21, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό ήταν μια κοροϊδία! Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας την ‘υποδέχθηκε’ επιδίδοντάς της υπόμνημα διαμαρτυρίας γνωστοποιώντας ότι οι εκπρόσωποι ενός νόμου, που θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο, δημοκρατικό κι ελεύθερο χαρακτήρα του σχολείου, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο εργασίας μας.

ΟΛΜΕ / Για ατομική αξιολόγηση – Ερωταπαντήσεις για απεργία αποχή!

Με ειρηνικό, τρόπο της γνωστοποιήσαμε πως για όσο διάστημα παραμένει στη σχολική μας μονάδα, κανείς και καμιά από μας δε θα μπει για μάθημα, κάνοντας στάση εργασίας, όπως νόμιμα έχει προκηρύξει το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΟΛΜΕ, ως μέσο αντίστασης στο νόμο της απαξίωσης του σχολείου.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Όπως ήταν αναμενόμενο, μας αντιμετώπισε με σαρκασμό και απαξίωση, προσπαθώντας να άρει την ευθύνη της διαδικασίας από εκείνη, λέγοντας μας χαμογελώντας “ότι απευθυνόμαστε σε λάθος πρόσωπο” αλλά και ειρωνικά ευχόμενη μας “καλή διαμονή στο προαύλιο”, καθώς επρόκειτο για μια πολύ κρύα μέρα με δυνατό άνεμο. Εμείς δεν απομακρυνθήκαμε από εκεί, πιστοί/ές στις θέσεις μας. Κι εκείνη έδειξε να κάνει κατάχρηση του χρόνου που της αναλογούσε, αφού επέλεξε να παραμείνει πολύ παραπάνω, μετά το πέρας της διαδικασίας, δήθεν για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών εργασιών, αγνοώντας ακόμη και τις ευγενικές συστάσεις του διευθυντή να ολοκληρώσει ώστε να προσέλθουμε στην εργασία μας. Απαξίωση της βούλησης της πλειοψηφίας, έτσι λέγεται αυτό. Όμως ο καιρός που ψήναμε πίτες, βάζαμε τα καλά μας και καλοπιάναμε τον επιθεωρητή πρέπει να παραμείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πουθενά αλλού!

Δημοφιλή!!  Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα ΕΑΕ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Απολογισμός Μεταθέσεων 2024 και Προγραμματισμός Διορισμών

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Είμαστε ένα μικρό σχολείο, στην άκρη της Ελλάδας, αλλά οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε σε αυτό τιμούμε το λειτούργημα μας. Δε θα καμφθεί το πνεύμα μας από τους ψευτοεκβιασμούς των οργάνων ενός άδικου και λανθασμένου νόμου. Η αντίσταση είναι συνταγματικό μας δικαίωμα όχι πειθαρχικό αδίκημα. Ο μόνος τρόπος να καταλάβουν οι έχοντες/ουσες την εξουσία ότι δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι η αντίσταση με κάθε νόμιμο μέσο. Όσο έστω και ένας εκπαιδευτικός ανά σχολική μονάδα συνεχίζει να αντιστέκεται στο νόμο που καταστρέφει τα δημόσια σχολεία που αγαπάμε και υπηρετούμε, υπάρχει ελπίδα. Κανείς να μη παραιτηθεί, σε κάθε σχολείο της Ελλάδας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τους μαθητές μας ποιοτική και ουσιαστική εκπαίδευση. Κανείς δεν είναι μόνος και μόνη. Όλοι έχουμε όπλα αντίστασης, ας τα χρησιμοποιήσουμε ενωμένοι.

Οι 13 εκ των 19 του συλλόγου μας είπαμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ Γ/ΛΤ ΝΙΣΥΡΟΥ. Θάρρος παντού! Το δίνουμε ο ένας στον άλλο!

Ακολουθεί το υπογεγραμμένο υπόμνημα διαμαρτυρίας μας.

 

Δημοφιλή!!  Ενημέρωση για 2ΓΕ/2023 - Αναμένονται μεταξύ 19 και 23 Αυγούστου - Καθυστέρηση στις διαδικασίες μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών Α' φάσης για τη Δευτεροβάθμια
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [33.13 KB]

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω