Ξεφεύγει η κατάσταση με τη βια από ανήλικους και γονείς (εντός και εκτός σχολείου) – καθημερινά περιστατικά βίας ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεφεύγει η κατάσταση με τη βια από ανήλικους και γονείς (εντός και εκτός σχολείου) – καθημερινά περιστατικά βίας ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Σε άγριο ξυλοδαρμό έπεσε ένας γονέας έξω από το 7ο δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα το πρωί της Δευτέρας. Οι δράστες, είναι δύο αδέρφια 48 ετών, οι οποίοι είναι γονείς μαθητών του σχολείου.

Το θύμα της επίθεσης, ένας 45χρονος άνδρας, υποστήριξε ότι η επίθεση οφείλεται σε bullying που ασκούσε το παιδί ενός εκ των δύο αδελφών στο δικό του παιδί. Ο ίδιος είπε ότι την Παρασκευή είχε μιλήσει με τον άλλο γονέα σε ήπιο κλίμα για το θέμα, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πρότεινε το θέμα της κακής σχέσης των δύο μαθητών να επιλυθεί με τη βοήθεια ψυχολόγων.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος άφηνε το παιδί του στο σχολείο, τα δύο αδέλφια τον επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και πλευρά.

Το περιστατικό προκάλεσε την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας καταδικάζει το περιστατικό βίας έξω από το σχολείο κάνοντας λόγο για «γροθιές, απειλές και βωμολοχίες» από την πλευρά των δραστών:

«Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από το σημερινό περιστατικό βίας μεταξύ γονέων έξω από το σχολείο μας. Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός που συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών μας.

Γροθιές, απειλές και βωμολοχίες δεν χωρούν στο χώρο του σχολείου. Περισσότερο σε ζούγκλα προσομοιάζουν παρά σε οργανωμένη κοινωνία. Το γεγονός αυτό είναι μια πολύ κακή στιγμή για την κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή που πασχίζουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την πραότητα και την αντίθεσή μας στη βία, το σημερινό γεγονός δίνει το χειρότερο παράδειγμα στα μάτια τους.

Δυστυχώς παρά την ακούραστη προσπάθειά μας ως Σύλλογος να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, με τις κοινές εκδηλώσεις, τις βραδιές και τις δράσεις που διοργανώνουμε δεν καταφέραμε να εμπεδωθεί η αλληλεγγύη και το «εμείς» στους κόλπους της σχολικής κοινότητας.

Το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά μας γεμίζει με πείσμα για το πόσα πράγματα πρέπει να κάνουμε ακόμη για την εξάλειψη της βίας μέσα και έξω από τα σχολεία.

Ως σύλλογος καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα.
Ως σύλλογος είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο.
Ως σύλλογος είμαστε πάντα παρόντες, αγωνιούμε και εργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κάθε φορά».

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες ηλικίας 13, 14 και 16 ετών για τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 14χρονης σε γυμνάσιο του Περιστερίου.

Δημοφιλή!!  Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή - Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου οι τρεις ανήλικες για σωματικές βλάβες και απειλές κατά συνομηλίκων τους σε γυμνάσιο του Περιστερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, στις δέκα παρά τέταρτο το πρωί της περασμένης Παρασκευής, σημειώθηκε το περιστατικό.
Αναζητείται επίσης ένας ακόμη ανήλικος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς βιντεοσκόπησε και κοινοποίησε το βίντεο. Εν τέλει μια μαθήτρια επενέβη και έσωσε το θύμα από τα χειρότερα.

Τα περιστατικά αυτά είναι ένα ακόμη δείγμα της βίας που ταλανίζει τα ελληνικά σχολεία. Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, όπως η ενίσχυση της σχολικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και η εκπαίδευση των μαθητών στα θέματα της βίας.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι σημαντικό να διερευνηθεί διεξοδικά η υπόθεση, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν προηγούμενα περιστατικά bullying. Εάν όντως υπήρχαν, είναι σημαντικό να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω