graph gca9c2aec6 1920 E-WALL

40.000+ Αναπληρωτές Απαραίτητοι για την Ομαλή Λειτουργία τη νέα σχολική χρονιά – Ακόμα και με Πλήρη Κάλυψη Οργανικών Κενών με διορισμούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

40.000+ Αναπληρωτές Απαραίτητοι για την Ομαλή Λειτουργία τη νέα σχολική χρονιά – Ακόμα και με Πλήρη Κάλυψη Οργανικών Κενών με διορισμούς

Ακτινογραφία Εκπαιδευτικού Συστήματος 2023-2024

Ακόμα και αν σε όλα τα οργανικά κενά γίνουν μόνιμοι διορισμοί, χρειάζονται 40.000+ Αναπληρωτές για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η παρακάτω ανάλυση προσφέρει μια χρήσιμη εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα. Η ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών εκτός σχολικών αιθουσών, η αύξηση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και οι μακροχρόνιες άδειες δημιουργούν την ανάγκη για μεγάλο αριθμό αναπληρωτών

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πατρεας/ PDE

Το καλοκαίρι του 2023, χωρίς πραγματικούς αριθμούς συνταξιοδοτήσεων του 2024 και με εκτίμηση τότε για 4.000-5.000 αποχωρήσεις, δεν θα μπορούσε παρά να ήταν στο περίπου η εκτίμηση αριθμού διορισμών σε μια τέτοια παρουσίαση.

Δημοφιλή!!  ChemNoesis: Εξερευνήστε τον Κόσμο της Χημείας και τις Εφαρμογές της στην Καθημερινή Ζωή

Πάντως, επειδή παλιότερα σε νήμα διορισμών είχα παρουσιάσει μια “ακτινογραφία” του 2021-2022, η αντίστοιχη ακτινογραφία για το 2023-2024 έχει ως εξής:

1) το 11,5% των μονίμων ήταν εκτός σχολικών αιθουσών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας της επικράτειας:
α) 7.900 είχαν διαφόρων ειδών μακροχρόνιες άδειες (αναρρωτικές, κύησης, λοχείας, ανατροφής, άνευ αποδοχών κ.ά.)
β) 6.900 ήταν με θητεία/απόσπαση/διάθεση (στελέχη, ΚΥ, φορείς εντός/εκτός ΥΠΑΙΘΑ, ΔΙΕΚ/ΣΑΕΚ, ΣΔΕ, A.E.I., Βουλευτές/Κόμματα κ.ά.)
γ) 900 ήταν αποσπασμένοι στο εξωτερικό
2) 1.650 ήταν με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (και καμιά 150αριά ακόμα με μονοετή απόσπαση και περίπου 100 νεοδιόριστοι με προσωρινή τοποθέτηση), αριθμός που θα αυξάνεται όσο αυξάνονται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
3) Περίπου 22.500 Αναπληρωτές προσλήφθηκαν σε δράσεις που δεν έχουν οργανικές θέσεις (Παράλληλη Στήριξη και ΕΒΠ+ΠΕ25 σε σχολεία Γενικής Παιδείας, Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ, Μαθητεία, Ενισχυτική Διδασκαλία)
4) το 3,5% των προσληφθέντων Αναπληρωτών έλαβαν επίσης μακροχρόνιες άδειες (περίπου 1850 άτομα, εκ των οποίων όμως οι 650 είναι των δράσεων του Νο.3).

Δημοφιλή!!  Εκπαίδευση σε Αδιέξοδο: Έλλειψη Προσωπικού, Βία στα Σχολεία, Αμφιλεγόμενη Αξιολόγηση

Με το καλημέρα, λοιπόν, στην Εκπαίδευση χρειάζονται 40.000+ Αναπληρωτές, ακόμα και με όλα τα οργανικά κενά καλυμμένα (και τα νυν και αυτά που θα προκύψουν από σύσταση νέων οργανικών), με το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας.

Καλό Πάσχα!

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω