jason leung F2WX4BTIkpQ unsplash scaled

Μέχρι τις 10/10 πρέπει να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι του 2021 – Άμεση Αυτοδίκαιη Μονιμοποίηση όπως προβλέπει ο νόμος

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του Αυγούστου του 2021, συμπλήρωσαν στις 10/8/2023, δύο έτη ευδόκιμης υπηρεσίας. Βάσει της νομοθεσίας λοιπόν(ν3528/2007) οι διευθύνσεις εκπαίδευσης οφείλουν να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης έως τις 10/10/2023. Για τους νεοδιόριστους του 2020 τα είχαμε γράψει πέρσι, υπήρξε διεκδίκηση του αυτονόητου σε πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης και αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κανονικά λάβει τη διοικητική πράξη της μονιμοποίησης τους αυτοδίκαια. Δυστυχώς πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται με τη νομική αυτή υποχρέωση τους και να παρανομούν επι της ουσίας, αφήνωντας σε καθεστώς δοκίμου τους νεοδιόριστούς τους επ αόριστον.

Όπως έχουμε αναλύσει εκτενώς η διοίκηση Κεραμέως χρησιμοποιούσε σαν ψευδοαπειλή και σαν ψευδοεκβιασμό μία τελείως τυπική διαδικασία, τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης, για να εκφοβίσει τους νεοδιόριστους, ώστε να αξιολογηθούν. Όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε πράξη μονιμοποίησης στα χέρια τους ΔΕΝ έχουν όσοι νεοδιόριστοι έσκυψαν το κεφάλι και υπέκυψαν στον επιθεωρητισμό, αλλά όσοι συλλογικά το διεκδίκησαν και ανήκουν σε διευθύνσεις εκπαίδευσης που δεν υπάκουσαν σε προφορικές εντολές, αλλά εφάρμοσαν τη νομοθεσία και μονιμοποίησαν. Εκεί συνάδελφοι έχουν εκδόσει κανονικά ΠΥΜ (Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών) όπου αναφερεται η διαπισφωτική πράξη μονιμοποίησης τους ή οποία φυσικά ποτέ δεν ανακλήθηκε, όπως ψευδώς διέρρεαν κάποιοι.

Το ζήτημα έγινε σίριαλ από την περσινή χρονιά, όμως πρόκειται για ψευδο-εκβιασμό όπως γράψαμε. Ο δόκιμος εκπαιδευτικός είναι 100% μόνιμος επι της ουσίας, με την έννοια ότι έχει όλες τις προστασίες του νόμου και τα δικαιώματα κάποιου με διαπιστωτικη πράξη μονιμοποίησης. Ωστόσο έστω για το τυπικό του όλου πράγματος, αλλά και για το ηθικό, για τη σωστή αντιμετώπιση των ανθρώπων που διορίστηκαν μετά απο 10ετίες εκμετάλευσης και αναπλήρωσης πρέπει να μονιμοποιηθούν ΑΜΕΣΩΣ όλοι οι νεοδιόριστοι ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ.

Παράνομη η σύνδεση της Μονιμοποίησης με την Αξιολόγηση – Αποκαλυπτικός διάλογος στη Βουλή

Η διοίκηση Πιερρακάκη ΔΕΝ πρέπει να διολισθήσει στα ίδια αδιέξοδα που έμπλεξε η προκάτοχός της και να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Γιατί οχι να καταργήσει και τελείως την αναχρονιστική γραφειοκρατία της δόκιμης περιόδου.

Είναι ντροπή το υπουργείο να παίζει ακόμα με εκπαιδευτικούς που έχουν κλείσει 10 και 15 έτη υπηρεσίας.

Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων 2020

Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων 2020 update

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Αν.Αττικής “Κ.Σωτηρίου” που αναλύει όλα αυτά που αναφέρθηκαν:

logo k sotiriou 1

Να γίνει ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΗ και ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ Μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων του 2021, καθώς συμπλήρωσαν διετή ευδόκιμο υπηρεσία

📣 Καλούμε τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής να εκδώσει άμεσα τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης

Μετά από την ανάδειξη του ζητήματος μονιμοποίησης, την επιμονή και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και των νεοδιόριστων συναδέλφων, αλλά και την έγκαιρη ανταπόκριση της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής, ολοκληρώθηκε 12 Οκτωβρίου 2022 η διαδικασία μονιμοποίησης των 77 δόκιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής διορισμένων το 2020 .Πράξη μονιμοποίησης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατ. Αττικής – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κώστας Σωτηρίου»

Ο σύλλογος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου» καλεί για άλλη μια φορά το ΠΥΣΠΕ και τον Διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής να προχωρήσει σε διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης των συναδέλφων, εκπαιδευτικών που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2021. Πρόκειται για μια υποχρέωση τους που πηγάζει απευθείας από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως πολλές φορές έχουμε τεκμηριώσει στις ανακοινώσεις μας.

Σύμφωνα με το νόμο 4589/2019οι νεοδιόριστοι μετά το πέρας δύο ετών, κατά τα οποία θεωρούνται δόκιμοι, μονιμοποιούνται. Ακόμη σύμφωνα με το έγγραφο 107693/E2/01-07-2016 (ΕΔΩ αναλυτικά: monimopoiisi-neodioristwn-2016 ) του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε για να ρυθμίσει τις σχετικές διαδικασίες, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γίνεται αυτοδίκαια. «Αυτόματα» δηλαδή μετά τη συμπλήρωση των 2 ετών ευδόκιμου πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η εκάστοτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης του μέχρι πρότινος δόκιμου υπαλλήλου της. Η διαδικασία κατά το παραπάνω έγγραφο προβλέπει ότι η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 10/8/2023, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 10/10/2022.

Τονίζουμε ακόμα ότι ο υπαλληλικός κώδικας (Ν.3528/2007) που προβλέπει την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση στη λήξη της διετίας, παραμένει σε ισχύ ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διάταξη του διαβόητου νόμου 4823/2021, για την αξιολόγηση και η υποχρέωση για διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης στη λήξη της διετίας παραμένει. Επομένως οποιαδήποτε καθυστέρηση στη μονιμοποίηση των συναδέλφων δεν δικαιολογείται από καμία νομοθεσία και τυχόν παράληψη των διαδικασιών αυτών αφήνουν νομικά έκθετη την πολιτεία, όπως εκπροσωπείται από τη διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Θυμίζουμε ότι οι νεοδιόριστοι του 2020 στην Ανατολική Αττική έλαβαν τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης τους η οποία φυσικά ουδέποτε έχει ανακληθεί από επίσημη διοικητική πράξη και φυσικά ισχύει κανονικά. Επιβεβαιώνεται από τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών που έχουν λάβει οι διορισμένοι ειδικής αγωγής του 2020 και αναγράφουν συγκεκριμένα: Δεν διανύει δόκιμη περίοδο.

Απαιτούμε τη μονιμοποίηση των συναδελφισσών/ων διορισμένων το 2021!

Καλούμε και τα άλλα σωματεία Αν. Αττικής σε κοινή παρέμβαση στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για το εξαιρετικά σοβαρό και επείγον ζήτημα μονιμοποίησης των συναδελφισσών

Κανείς δε νομιμοποιείται να ανακαλέσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω