orkomosia

Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων Update – Ετοιμάζουν παιχνίδια με τη μονιμοποίηση ακόμα και μετά τους διορισμούς;

Για το θέμα είχαμε γράψει αναλυτικά την προηγούμενη Κυριακή: https://e-wall.net/2022/10/02/25598/   και επιβεβαιωθήκαμε πράγματι ως προς το ότι διάφορες διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά τη χώρα, προχώρησαν μέσα στην εβδομάδα τις διαδικασίες, ώστε να μονιμοποιήσουν αυτοδίκαια τους νεοδιόριστους τους που συμπληρώνουν διετή υπηρεσία. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πράγματι όπως είχαμε γράψει, ουσιαστικά ότι προβλέπει μια εγκύκλιος του 2016, το έγγραφο 107693/E2/01-07-2016 και φυσικά το άρθρο 40 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007).

Υπάρχουν ήδη λοιπόν πολλές πράξεις μονιμοποίησης δημοσιοποιημένες και αναρτημένες στο “διαύγεια”(μεταξύ άλλων από Α Αθήνας, Σάμο, Φλώρινα, Γ Αθήνας..). Ακόμη άλλες διευθύνσεις είχαν δεσμευτεί ότι θα κάνουν τις ανάλογες ενέργειες άμεσα. Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν έδρασαν αυτοβούλως, αλλά επικοινώνησαν με το υπουργείο το οποίο εκ του αποτελέσματος, δεν τους απέτρεπε από το να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης σύμφωνα με την αυτοδίκαιη διαδικασία που έχουμε περιγράψει.

Ωστόσο από τα μέσα της εβδομάδας κάτι μοιάζει να άλλαξε. Μαθαίνουμε πως οι διευθύνσεις καλούνται πια να περιμένουν και αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι ότι περιμένουν έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου άμεσα, ακόμα και από Δευτέρα-Τρίτη. 

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι από το Μαρούσι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το θέμα, παρά τις τελευταίες μέρες και πάλι δηλαδή κατόπιν εορτής, αφότου πολλές διευθύνσεις, ως όφειλαν, είχαν προχωρήσει τις διαδικασίες. Τονίζουμε το “ως όφειλαν” καθώς  ο υπαλληλικός κώδικας είναι σαφής και η μη μονιμοποίηση υπαλλήλου, πέραν του διμήνου μετά το πέρας της δοκιμαστικής διετίας, είναι προφανώς παράνομη, αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι. Επομένως οι διευθύνσεις δεν βιάστηκαν, αλλά απλώς έκαναν τη δουλεία τους.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι το τι σκοπεύει να κάνει τελικά το ΥΠΑΙΘ;

Γιατί βάζει πάγο στις διαδικασίες, αφού είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον 4823/2021 (νόμο της αξιολόγησης) και ίσως να μην έχει τον μηχανισμό να τον εφαρμόσει ούτε σε ένα χρόνο από σήμερα. Τι θα γίνει με τον υπαλληλικό κώδικα που απαιτεί διετία και η διετία έληξε; Θα γίνει λάστιχο και αυτός; Θα κρατήσουν φέτος ομήρους τους νεοδιόριστους του 2020 και ίσως του χρόνου και αυτούς του 2021 κ.ο.κ.; Τελικά θα είναι σαν να διορίζεσαι…αλλά όχι ακριβώς;

Είναι δυνατόν να διορίζουν ανθρώπους μετά από ολόκληρες δεκαετίες αναπλήρωσης και ελαστικής εργασίας και να παίζουν με τη μονιμοποίηση τους ακόμα και 2 έτη μετά τον διορισμό τους; 

Ας ελπίσουμε πως όχι…

Ένα είναι σίγουρο πάντως, πως οι νεοδιόριστοι έπρεπε να είχαν ήδη μονιμοποιηθεί, όπως γινόταν πάντοτε με όλους τους προηγούμενους διορισμούς και όχι να αγωνιούν ακόμα και να παρακαλάνε τις διευθύνσεις τους για τα αυτονόητα! Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι ένας απίστευτος εμπαιγμός, δείγμα προχειρότητας και αναλγησίας και την απόλυτη ευθύνη φέρει το υπουργείο παιδείας που όχι απλώς δεν επισπεύδει τις διαδικασίες, αλλά ακόμη και τώρα μοιάζει να δημιουργεί προσχώματα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι εκπαιδευτικών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και φυσικά οι ίδιοι οι νεοδιόριστοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιδράσουν δυναμικά σε τυχόν “άνωθεν εντολές” που θα παγώνουν ή θα τορπιλίζουν τη διαδικασία μονιμοποίησης.

Μονιμοποίηση και Διευθυντοποίηση Νεοδιόριστων

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap