Κανένας ΔΕ νομιμοποιείται να ανακαλέσει τις πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων – Ούτε να το σκέφτονται

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

εικόνα Viber 2022 05 15 14 58 21 360

Κανένας ΔΕ νομιμοποιείται να ανακαλέσει τις πράξεις μονιμοποίησης – Ούτε να το σκέφτονται

Ποδοπατούν τη νομοθεσία – Εργαλειοποιούν τη μονιμοποίηση εκβιάζοντας για αξιολόγηση

Άμεση και Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εδώ και τώρα

Ο σύλλογος μας  από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την πολιτικά, υπηρεσιακά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη  πρόθεση  του ΥΠΑΙΘ να κρατήσει παρανόμως σε καθεστώς δόκιμου επ’ αόριστο τους νεοδιόριστους συναδέλφους, μη εκδίδοντας αυτοδίκαια τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης τους, μετά τη συμπλήρωση διετούς ευδόκιμου υπηρεσίας, όπως απαιτεί ο νόμος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια προκλητική ενέργεια ενάντια σε μια γενιά εκπαιδευτικών που εργαζόταν για δεκαετίες υπό εργασιακή εκμετάλλευση, αναπληρώνοντας τον εαυτό της και κέρδισε το διορισμό της μετά από πολυετείς αγώνες. Όμως ακόμη και τώρα μέσω μιας καιροσκοπικής πολιτικής η οποία ποδοπατά την ίδια τη νομοθεσία, το Υπουργείο Παιδείας παίρνει το ρόλο «πειρατή» που κρατά ομήρους τους ίδιους ανθρώπους που απέλυε κάθε καλοκαίρι. Προφανώς έτσι θεωρεί ότι δημιουργεί ένα στρατό «προθύμων» που υπό την απειλή της μονιμοποίησης, θα σπεύδουν να ζητούν να αξιολογηθούν..

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

  1. Στις 21/9 ο σύλλογος σε συνάντηση του με το διευθυντή εκπαίδευσης Αν. Αττικής ενημέρωσε για το ζήτημα και απαίτησε την άμεση εφαρμογή του νόμου (Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων. ), δηλαδή την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εντός 2 μηνών από τη συμπλήρωση διετίας μετά το διορισμό.
  2. Παρέθεσε επίσης όλα τη σχετική νομοθεσία σε ανακοίνωση στις 3/10(syllogosksotiriou.gr/για-την-άμεση-αυτοδίκαιη-μονιμοποιη/).
  3. Η διεύθυνση εκπαίδευσης Αν. Αττικής ανταποκρίθηκε και μονιμοποίησε τους νεοδιόριστούς της στις 11/10 (syllogosksotiriou.gr/πράξη-μονιμοποίησης-εκπαιδευτικών-ε/).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοφιλή!!  Οικονομική Ανάσα για Φοιτητές με Κάλυψη Εξόδων Στέγασης σε Ξενοδοχεία | Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Τέλη Νοέμβρη η υφυπουργός παιδείας μέσα από τη βουλή  δηλώνει ότι θα ανακληθούν οι πράξεις μονιμοποιήσεις που έχουν ήδη εκδοθεί και πρέπει να προηγηθεί αξιολόγηση για να υπάρξει μονιμοποίηση. Αλήθεια ποιος και με ποιο νομικό έρεισμα θα ανακαλέσει απολύτως νόμιμες υπηρεσιακές πράξεις; Κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 25/11 στο Υπουργείο,  στο πλαίσιο της κινητοποίησης των εκπ/κων σωματείων για την άμεση μονιμοποίηση των διορισθέντων του ’20, ο ΓΓ Κόπτσης τόνισε ότι ετοιμάζεται τροπολογία (χωρίς να έχει προσδιοριστεί το περιεχόμενο αυτής) για το ζήτημα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής του 2020, και την ίδια στιγμή δήλωσε «απροετοίμαστος» να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα των σωματείων. Ωστόσο, ισχύον υπαλληλικός κώδικας, δηλαδή ο νόμος 3528/2007 άρθρο 40 απαιτεί τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων στη διετία και όχι όποτε θέλει ο οποιοσδήποτε υπουργός/υφυπουργός ή όποτε ετοιμαστεί η αξιολόγηση. Ο νόμος δεν έχει αλλάξει, ισχύει κανονικά και οι διευθύνσεις που υπακούοντας σε προφορικές εντολές του υπουργείου δεν συμμορφώνονται με αυτόν, απλώς παρανομούν και είναι νομικά έκθετες.

Αναφέρεται εσφαλμένα ότι ο νόμος 4823/2021 της αξιολόγησης, θέτει ως προαπαιτούμενο την αξιολόγηση για τη μονιμοποίηση κάποιου νεοδιόριστου. Όμως ούτε αυτό αληθεύει μιας και ο συγκεκριμένος νόμος δεν αναφέρει πουθενά ότι απαιτείται θετική αξιολόγηση, αλλά απαιτεί μόνο τη μη ύπαρξη αρνητικής αξιολόγησης. Εν ολίγοις η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιεί ένα μείγμα καταστρατήγησης και παρερμηνείας της νομοθεσίας που σε συνδυασμό με προφορικές εντολές προς τις διευθύνσεις, δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Τρενάρουν με το «έτσι θέλω» νόμιμες διαδικασίες για να τις χρησιμοποιήσουν ως μέσο πίεσης  προς τους εκπαιδευτικούς.

Αντιπαράθεση Ν. Κεραμέως – Π. Σκουρλέτη στη βουλή για την παιδεία και “τα επιδόματα”..

Δημοφιλή!!  Δελτίο τύπου της ΑΣΕ για τη συνάντηση ΔΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ

Συναδέλφισσες/οι, νεοδιόριστοι όλων των ετών, αναπληρώτ(ρι)ες, χρειάζεται εδώ και τώρα να πάρουμε σαφή θέση απέναντι στις πρακτικές του Υπουργείου. Αυτό που διακυβεύεται είναι η εργασία και οι ζωές μας, οι μεταξύ μας σχέσεις, η συναδελφικότητα, η δημοκρατία, η παιδαγωγική ελευθερία, μαζί και κάθε έννοια μονιμότητας στο δημόσιο σχολείο. Ή θα αφήσουμε τον φόβο να νικήσει ή θα σταθούμε συλλογικά, αποφασιστικά και μαχητικά απέναντι σε ένα αφήγημα που λέει ότι όποιος/α δεν συμμορφώνεται απολύεται ή παραμένει όμηρος μιας αέναης διαδικασίας κατά την οποία κανείς ποτέ δεν θα είναι αρκετά ικανός.

Καλούμε τη ΔΟΕ:                                                                                                                                                                         

  • Να αναθέσει ΑΜΕΣΑ στη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας την υπόθεση, ώστε να διεκδικήσει νομικά την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων.
  • Να υπερασπιστεί τις πράξεις μονιμοποίησης που έχουν ήδη εκδοθεί και να προσβάλει νομικά οποιαδήποτε απόπειρα ανάκλησης τους.
  • Να σημάνει συναγερμό και κινηματικό ξεσηκωμό ενάντια στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του υπουργείου με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης.

Απαιτούμε:

  • Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (20-21-22) χωρίς καμία αξιολόγηση και καμία προϋπόθεση!
  • Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Η/Ο εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμη/ος με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα, με την πρόσληψή της/του ως μόνιμος εκπαιδευτικός.
  • Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης και μαζί ο ν4589 του Γαβρόγλου (προσοντολόγιο) που αφήνει στη δικαιοδοσία του ΥΠΑΙΘ τα κριτήρια για μονιμοποίηση δηλ. στις ορέξεις του εκάστοτε Υπουργείου.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών, αποκλειστικά με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία.

Αυτοδίκαιη Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων  ΤΩΡΑ! Ούτε βήμα πίσω!

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής “Κ. Σωτηρίου”

Δημοφιλή!!  10 ερωτήσεις και 10 απαντήσεις για το ζήτημα των ποινών σε απεργούς σχετικά με τη ΜΗ συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία

Ημι-μόνιμμο Προσωπικό – Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Νεοδιόριστων ΤΩΡΑ

Μονιμοποίηση και Διευθυντοποίηση Νεοδιόριστων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω