Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων 2020

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το νόμο 4589/2019 με βάση τον οποίο πραγματοποιούνται οι διορισμοί στην εκπαίδευση, οι νεοδιόριστοι μετά το πέρας δύο ετών κατά τα οποία θεωρούνται δόκιμοι, μονιμοποιούνται.processed-72d7b5b1-d0b6-4622-b21c-ce95dfe0e6a7_LVleRHud-232x300 Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων 2020Ακόμα σύμφωνα με το έγγραφο 107693/E2/01-07-2016 του υπουργείου παιδείας που εκδόθηκε για να ρυθμίσει τις σχετικές διαδικασίες, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γίνεται αυτοδίκαια. “Αυτόματα” δηλαδή μετά τη συμπλήρωση των 2 ετών ευδόκιμου πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η διεύθυνση εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης του μέχρι πρότινος δόκιμου υπαλλήλου της. Ακόμα αναγράφεται ότι η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας… Δείτε το έγγραφο:

monimopoiisi-neodioristwn-2016Με τα δεδομένα των διορισμών του 2020 λοιπόν, εφόσον η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022 οι διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έως τις 19/10/2022.Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο νέος νόμος 4823/2021, ο περίφημος νόμος της αξιολόγησης κτλ, προβλέπει αξιολόγηση για την νομιμοποίηση των υπαλλήλων. Όμως καθώς δεν έχει εκδοθεί καμία κανονιστική εγκύκλιος που είναι απαραίτητη για να αρχίσει να εφαρμόζεται ο νέος νόμος, οι νεοδιόριστοι δεν εμπίπτουν ακόμη σε αυτόν και προφανώς η μονιμοποίησή τους οφείλει να πραγματοποιηθεί με την παλιά αυτοδίκαιη διαδικασία. Φυσικά δεν υφίσταται και κανένας μηχανισμός αξιολόγησης(σύμβουλοι, διευθυντές). Η ίδια μάλιστα διαδικασία αυτοδίκαιης μονιμοποίησης ακολουθήθηκε και για τη μονιμοποίηση των ΕΕΠ/ΕΒΠ την άνοιξη, καθώς η δοκιμαστική περίοδος τους έληγε τον Μάρτιο του 2022.Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες;Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά τη χώρα, δεν έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, “τρέξει τη διαδικασία”. Ξέρουμε ότι η Α/βαθμια Γ’ Αθήνας έχει εκδώσει ήδη τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης του εν λόγω προσωπικού της, όμως στις περισσότερες διευθύνσεις δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο. Ξέρουμε ακόμα ότι νεοδιόριστοι έχουν αποστείλει εξώδικο σε συγκεκριμένη διεύθυνση εκπαίδευσης, καλώντας την να μην χρονοτριβεί και να “προβεί στα νόμιμα” για να τους μονιμοποιήσει. Μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά την παράδοση του εξωδίκου, η διεύθυνση ολοκλήρωσε τελικά τις διαδικασίες. Ξέρουμε επίσης ότι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου στην Αν. Αττική και Αριστοτέλης στην Α Αθήνας έχουν παρέμβει ήδη στις διευθύνσεις εκπαίδευσης τους και απαιτούν την άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων.Συμπερασματικά θα πρέπει οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 να μονιμοποιηθούν άμεσα, με βάση τα παραπάνω, καθώς σε 10 μέρες συμπληρώνεται ήδη δίμηνο από την συμπλήρωση της δοκιμαστικής διετίας τους. Σε όσες διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν έχουν ακόμα εκκινήσει τα διαδικαστικά, οι συνάδελφοι καλό είναι να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης για να θέσουν το ζήτημα, ενώ καλό θα είναι να ενεργοποιήσουν και τους τοπικούς συλλόγους εκπ/κων, ώστε να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων Update

Μονιμοποίηση και Διευθυντοποίηση Νεοδιόριστων

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Avatar photo