ψηφιακά

Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2023: Αυτόματη υποβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους / Προθεσμία υποβολής έως 26 Ιουλίου 2024

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2023: Αυτόματη υποβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους, επέκταση προσυμπλήρωσης, ταχύτερες επιστροφές και συμψηφισμοί.

  • ΑΑΔΕ: Προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης έως 26 Ιουλίου 2024.

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε την έναρξη της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2023, η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου 2024. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, έχουν υλοποιηθεί νέες λειτουργικότητες όπως η αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους. Επίσης, προσυμπληρώνονται δεδομένα εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις και δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Παρέχονται ψηφιακά αρχεία για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, ενώ γίνεται υποχρεωτική η καταχώριση IBAN για όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας και αλλοδαπής. Τέλος, επιταχύνονται οι επιστροφές φόρου και οι συμψηφισμοί, με στόχο την άμεση διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες αλλαγές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, όπως:

  • Επέκταση προσυμπλήρωσης: Περισσότερα δεδομένα εμφανίζονται πλέον προσυμπληρωμένα στις δηλώσεις, όπως εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις και δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
  • Νέα ψηφιακά αρχεία: Προσφέρονται δύο νέα ψηφιακά αρχεία για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων: Σύνοψη της Πράξης Προσδιορισμού Φόρου και Σύνοψη του Ε1.
  • Ενημερώσεις φορολογουμένων: Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται εβδομαδιαία για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία τους που επηρεάζουν τη φορολογική τους υποχρέωση.
  • Υποχρεωτική δήλωση IBAN: Για κατοίκους Ελλάδας, η καταχώριση IBAN στην ψηφιακή πύλη myAADE είναι πλέον υποχρεωτική για την επιστροφή φόρων.
  • Επιτάχυνση επιστροφών και συμψηφισμών φόρου: Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος θα αποστέλλονται ταχύτερα, ενώ οι οφειλές από φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται με δικαιώματα επιστροφής έως 31/7/2024 για λήψη έκπτωσης 3%.

Απόφαση ΑΑΔΕ Αριθμ. Α.1061/2024 – ΦΕΚ 2436/Β/24-4-2024

Αυξημένο επίδομα γέννησης: 36,2 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά για 58.912 μητέρες / Την Τρίτη 30 Απριλίου η καταβολή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω