computer gd05cca120 1920

ΑΑΔΕ: Προσυμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων & αυτόματη υποβολή – social media & φοροδιαφυγή – Απλοποίηση φορολογικής ενημερότητας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΑΔΕ: Προσυμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων & αυτόματη υποβολή – social media & φοροδιαφυγή – Απλοποίηση φορολογικής ενημερότητας

Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε σημαντικές καινοτομίες για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Μεταξύ άλλων, θα προσυμπληρώσει τις φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων, θα παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίζει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και θα απλοποιήσει τη διαδικασία για τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει να προχωρήσει σε σημαντικές καινοτομίες για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

  • Προσυμπλήρωση όλων σχεδόν των δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων και δυνατότητα αυτόματης υποβολής τους άνευ συμμετοχής των φορολογουμένων. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς εισοδήματα από άλλες πηγές θα έχουν στη διάθεσή τους έτοιμες προς ηλεκτρονική υποβολή τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2023, χωρίς να χρειαστεί να συμπληρώσουν τίποτα επιπλέον. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, οι δηλώσεις θα υποβάλλονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.
  • Παρακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΑΑΔΕ θα εντοπίζει περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπως πολυτελή διαβίωση που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ξεκινούν οι σχετικοί έλεγχοι.
  • Η διαδικασία για τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας και βεβαιώσεων οφειλών θα απλοποιηθεί και θα γίνει πιο ευέλικτη. Για παράδειγμα, οι φορολογούμενοι με ρυθμισμένα χρέη που είναι συνεπείς στις δόσεις τους θα επιβραβεύονται με μειωμένα ποσοστά παρακράτησης επί των τιμημάτων πώλησης των ακινήτων τους.
Δημοφιλή!!  Αναρτήθηκαν οι Δικαιούχοι των Προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2024: Στήριξη της Αγροτικής Οικογένειας και των Πληγεισών Περιοχών

Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών – 2023-2024

Συντάξεις 2024: Ποιους αφορά η πρόωρη έξοδος έως και 7 χρόνια πριν τα 62 – Τι ισχύει για Δημόσιο

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων και νεοδιόριστων!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω