ειδικη αγωγη

Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Σύλλογοι Γονέων: Κοινό μέτωπο για το ΕΕΕΕΚ Αθηνών: Εκκρεμεί η ανέγερση και η εύρεση προσωρινής στέγασης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Σύλλογοι Γονέων: Κοινό μέτωπο για το ΕΕΕΕΚ Αθηνών: Εκκρεμεί η ανέγερση και η εύρεση προσωρινής στέγασης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, κ. Χαρλαύτη Παναγιώτη – Πάρη, και εκπροσώπων του Συλλόγου μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής (ΠΑΣΥΔΕΕΑ), Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, και του ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επιτακτική ανάγκη εύρεσης κατάλληλου κτιρίου για την προσωρινή στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθηνών, η λειτουργία του οποίου έχει εγκριθεί από το 2018, αλλά παραμένει εκτός λειτουργίας.

Αίτημα με θέμα την προσωρινή στέγαση και ανέγερση του νέου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αθηνών – Συνάντηση για εύρεση άμεσης λύσης!

Ύστερα από αίτημα του Συλλόγου μονίμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής (ΠΑΣΥΔΕΕΑ), πραγματοποιήθηκε συνάντησημε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης κύριο Χαρλαύτη Παναγιώτη – Πάρη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής κύριος Σταματάκος Γεώργιος, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ (Σύλλογος 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος 10ο Δημοτικού Ειδικού Σχολείου και εκπρόσωποι από το ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω)

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δόθηκε βαρύτητα στο φλέγον ζήτημα της ανάγκης εύρεσης κατάλληλου κτιρίου που θα στεγάζει το ΕΕΕΕΚ Αθηνών, του οποίου η λειτουργία έχει εγκριθεί από το 2018, αλλά ακόμη παραμένει εκτός λειτουργίας!

Δημοφιλή!!  Ετήσια Έκθεση EDF 2023: Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα

Όπως γνωστοποιήθηκε στον Αντιδήμαρχο, η απουσία ύπαρξης ΕΕΕΕΚ στο κέντρο της Αθήνας δημιουργεί σωρεία προβλημάτων καθώς μαθητές που διαμένουν σε κοντινές περιοχές είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε άλλες κατάλληλες για τους ίδιους σχολικές μονάδες όπως αυτή του Αιγάλεω, Ηρακλείου, Αγίου Δημητρίου ή του Περιστερίου.

Όπως έγινε σαφές, αυτό δεν βοηθάει τόσο τα παιδιά με σοβαρές νευρολογικές διαταραχές, – αφού εξαντλούνται και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα- όσο και τα ΕΕΕΕΚ που αναγκάζονται να λειτουργήσουν με υπεράριθμους μαθητές (έως και 70%), γεγονός που αναπόφευκτα επηρεάζει αρνητικά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, έγινε αναφορά στα μεγάλα έξοδα μετακίνησης από και προς τις σχολικές μονάδες των μαθητών, οι οποίες καλύπτονται από το κράτος. Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται επιτακτική η ανάγκη εύρεσης κτιρίου που θα λειτουργήσει άμεσα για τους μαθητές μας, μέχρι την κατασκευή ενός σύγχρονου, που θα είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες τους!

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Ως εκπαιδευτικοί ειδικοί αγωγής παραμένουμε στο πλευρό των γονέων και στηρίζουμε το θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα για παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης στους πολίτες του κράτους!!

Ο,τιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του άρθρου 21 του Συντάγματος περί «Προστασίας οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες).

Τι είναι το Τμήμα Ένταξης; Πώς λειτουργεί; Ποιοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα Ένταξης..

2b5966be d688 4d1d 92ef 65a0676a2e00

ΕΑΕ: Καθηκοντολόγιο ειδικής αγωγής – ΣΜΕΑΕ – Τμήματα ένταξης – Παράλληλη στήριξη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης κύριο Χαρλαύτη Παναγιώτη – Πάρη, που έδειξε ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση και εύρεση λύσης, και του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω