shower boys trailer nordisk pano

Δημοσιογραφική υπερβολή ο σάλος με τη δασκάλα που έδειξε σε ανήλικους μαθητές την πολυβραβευμένη ταινία «Shower Boys»

Άλλη μια Δημοσιογραφική υπερβολή και fake news ο σάλος με τη δασκάλα που έδειξε σε ανήλικους μαθητές ταινία “ερωτικού περιεχομένου”!

Μια ταινία μικρού μήκους ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ένα σχολικό περιβάλλον. Τα «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ταινία με «ερωτικό περιεχόμενο».

Γονείς / Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσαμε το εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας και να μας γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή, καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του Υπουργείου».

Το ΙΕΠ,  διευκρινίζει ότι δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών  ταινιών CINEDU!

Πάμε να δουμε τι ισχύει και που το λάθος της δασκάλας στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά κάποιοι καλοθελητές προλάβαν να την κρεμάσουν στα μανταλάκια, είναι τα ιδια ΜΜΕ που σε καθημερινη βάση μας ενημερώνουν και μας μεταφέρουν κατά το δοκούν την επικαιρότητα.Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Μερικά δεδομένα:

  • Η ταινία δεν είναι ερωτική (αυτό υπονοεί “ερωτική ταινία” και το κάνει για προφανείς λόγους…)
  • Η ταινία βρίσκεται στην πλατφόρμα cinedu από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με ταινίες (υποτίθεται) για σχολεία.
  • Η ταινία είναι στην κατηγορία Γυμνάσιο, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για μαθητές ηλικίας 11+. Προβλήθηκε, σε παιδιά 10 ετών, Δ τάξη.
  • Με βάση την ιστοσελίδα του cinedu: “Το έργο “Πλατφόρμα Ψηφιακών Ταινιών για Σχολεία” συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”.

 

Αφού λοιπόν η πλατφόρμα χρηματοδοτείται από το κράτος, οι ταινίες της (πρέπει να) είναι ήδη εγκεκριμένες. 

Οπως καταλαβαίνει ο καθένας μας, τέτοια γίνονται σε καθημερινη βάση στα σχολεία μας και κανένας εκπαιδευτικος δεν θέλει να κάνει σεξουαλική αγωγή στα εργαστήρια Δεξιοτήτων. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ένα θέμα που επιτρέπεται να προσεγγίζεται στα σχολεία.

 

Η ταινία, που διαρκεί μόλις εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών

Καλο θα είναι οι έγκριτοι δημοσιογράφοι και φυλλάδες να μην φτιάχνουν άρθρα για κλικ αλλά για ορθή ενημέρωση, κατι που οπως φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε!

 

 

Έχει λάβει :

  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid
  • Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
  • Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFυφ
  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira

Το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Vouchers στην εκπαίδευση: “Ελεύθερη επιλογή σχολείου” / Η νεο-φιλελεύθερη παγίδα!!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap