pexels dids 2675061 scaled

Έτοιμα να βγουν σε ΦΕΚ τα ελάχιστα Τ.Ε. δημοτικών – Κοροϊδία ο αριθμός μετά από χρόνια αναμονής!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως είχαμε γράψει στον “κατάσκοπο” εδώ και πάνω από μία βδομάδα “πριν φύγει ο μήνας θα δημιουργηθούν, 47 νέα Τ.Ε. στα νηπιαγωγεία και άλλα τόσα στα δημοτικά!”. Φαίνεται λοιπόν ότι προχωράει η διαδικασία και τα τμήματα των δημοτικών σχολείων είναι έτοιμα για να πάρουν ΦΕΚ στο εθνικό τυπογραφείο.  Από την άλλη τα προς ίδρυση ΤΕ των νηπιαγωγείων ακόμα δεν είναι έτοιμα, ώστε να πάρουν ΦΕΚ.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο αριθμός των ΤΕ που με τα χίλια ζόρια θα ιδρύσει από ότι φαίνεται η τωρινή ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είναι σταγόνα στον ωκεανό. Είναι μια κοροϊδία απέναντι στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές απαιτήσεις και τα σχολεία που τόσο είχαν ανάγκη από εκατοντάδες νέα τμήματα ένταξης, αλλά αντί αυτού μετά από μια τριετή διαδικασία θα ιδρυθεί μόνο μια χούφτα από αυτά που πληρούσαν πραγματικά τις προϋποθέσεις.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε πολιτικούς να διαφημίζουν στις εκλογικές περιφέρειες τους την ίδρυση 2-3 ΤΕ όταν ήταν απαραίτητα και πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεκάδες άλλα. Ανάξια λόγου λοιπόν και τεράστια απογοήτευση είναι η σημερινή είδηση για την οποία θα έπρεπε να σιωπούν οι υπεύθυνοι και όχι να επιχαίρουν.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη αντιμετώπιση είχε και η Β/βάθμια εκπαίδευση στην οποία ιδρύθηκαν προ 5 μηνών και εκεί 40 νέα τμήματα ένταξης (Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής & Επαγγελματικής κατεύθυνσης 22-23) Ψίχουλα…

 

Στις 5 Δεκεμβρίου είχαν ιδρυθεί τα παρακάτω τμήματα ένταξης από τα  300 που αναμένονταν

ΦΕΚ – Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Επαγγελματικής κατεύθυνσης.

 

Δημοφιλή!!  Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7

Screenshot 100ω Screenshot 100

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω