ΚΚΕ: Τροπολογία για τους νεοδιόριστους – Να σταματήσει τώρα η ομηρία τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τροπολογία για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αφορά τη «μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων δόκιμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει 2ετή ευδόκιμη δοκιμαστική υπηρεσία».

Πίνακες εκπαιδευτικών – ΑΣΕΠ: SOS από γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ για τη βεβαίωση αναπηρίας ΚΕΠΑ

ΚΚΕ:

Με την παρούσα τροπολογία αίρεται μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020, 2021 και 2022. Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020, έχοντας κλείσει τη 2ετή δοκιμαστική υπηρεσία, θα έπρεπε ήδη να είχαν μονιμοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022. Αντ’ αυτού, το Υπουργείο Παιδείας, με προφορικές οδηγίες που έδωσε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σταμάτησε την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους και ανακάλεσε όσες ήδη είχαν εκδοθεί.

Η αιτιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση και θέτει απαράδεκτα εμπόδια στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι ότι με βάση τους νόμους 4598/19 και 4823/2021 οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν στο τέλος της 2ετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας και στη συνέχεια να μονιμοποιηθούν. Το ίδιο καθεστώς θα ακολουθηθεί και με τους νεοδιόριστους του 2021 και του 2022 όταν συμπληρώσουν με τη σειρά τους τη 2ετή δοκιμαστική υπηρεσία.

Δημοφιλή!!  Σχολική επιτροπή με χρέος 273.000€ σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα έτη 2020, 2021, 2022 έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο. Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας τους προσλάμβανε ξανά και ξανά κάθε χρόνο για να δουλεύουν στα σχολεία και να καλύπτουν τα κενά που δημιούργησε η διαχρονική πολιτική της αδιοριστίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μάλιστα, διατήρησε και εφάρμοσε τον ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ που ανάγκασε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να μπουν στη διαδικασία απόκτησης μιας σειράς μοριοδοτούμενων προσόντων με αντίτιμο χιλιάδες ευρώ. Η απόφαση να μην προχωρήσει στην προβλεπόμενη από το νόμο μονιμοποίησή τους είναι πρόκληση, είναι ένα πρόσχημα που κρατά χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε μια ιδιότυπη ομηρία και αβεβαιότητα.

Δημοφιλή!!  Ασυμμετρία σε ΚΕΔΑΣΥ και Πρότυπα-Πειραματικά: Τι μελετά το Υπουργείο Παιδείας

Το επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας ότι εκκρεμεί η ατομική αξιολόγηση προκειμένου να προχωρήσει η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών καταρρίπτεται από την απόφαση του ίδιου του Υπουργείου, με τροπολογία της κυβέρνησης, να δοθεί η δυνατότητα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, χωρίς να έχουν μονιμοποιηθεί.

Η αδικία απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς χρειάζεται να αρθεί άμεσα.

ΦΕΚ Αξιολόγησης: copy paste κριτήρια!! Επαναλήψεις δεικτών δείχνουν το μέγεθος της αυθαιρεσίας και της υποκειμενικότητας της

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω