Κεραμέως για (Προεκλογικές) Αυξήσεις Μισθών- Αξιολόγηση – Πίνακες ΑΣΕΠ – Φάση Αναπληρωτών – Εκλογές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί η πληροφορία περί τηλεφωνικής επικοινωνίας της υπουργού παιδείας με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, στην οποία φέρεται να ειπώθηκαν:

Α) ότι προχωράει άμεσα την ατομική αξιολόγηση κάνοντας αρχή από τις περιοχές που θα τοποθετούνται οι πρώτοι νέοι σύμβουλοι
Β) ότι έχει εισηγηθεί αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών και μάλιστα της τάξεως 10%(!).

Σχετικά με την αξιολόγηση και επειδή έχουμε μηνύματα με συναδέλφους που αναρωτιούνται με αυτά που διαβάζουν, να πούμε πάλι ότι είναι άλλο η πραγματικότητα και άλλο οι προεκλογικού τύπου ανακοινώσεις που έβγαλε το ΥΠΑΙΘ.

Όχι κανένας δεν θα αξιολογηθεί την άλλη εβδομάδα, ακόμα και στις περιοχές που θα υπάρξουν άμεσα νέοι σύμβουλοι, η αξιολόγηση Κεραμέως, είναι μια πολύ πολύπλοκη διαδικασία που εκτός των άλλων απαιτεί και τη συμμετοχή διευθυντών σχολείων και την ύπαρξη ηλεκτρονικών φακέλων και διάφορα άλλα, ενώ έχουμε και τις αντιδράσεις που θα συναντήσει με δυνατότητες κάποιου «μπλόκου» σε αρκετά σημεία της διαδικασίας.

Ακόμα όμως και όλα να πάνε όπως τα σχεδίασε και φαντάστηκε το ΥΠΑΙΘ, η διαδικασία θα τραβήξει πάλι αρκετά και στις περισσότερες περιοχές δε θα ξεκινήσει καν φέτος, ενώ φυσικά και δεν θα έχει αξιολογηθεί ούτε ένας προ εκλογών.

Φυσικά βέβαια οι τροπολογίες που πέρασαν είναι ένα δείγμα ότι η διαδικασία ξεκινά και μάλιστα για συμβολικούς λόγους(!) προεκλογικά!

Σχετικά με το Β. τις υποτιθέμενες αυξήσεις ακούμε την πληροφορία οκ, αλλά για να είμαστε σοβαροί, το μεν 10% είναι ποσό εκτός πραγματικότητας που απαιτεί τεράστια υπέρβαση στον προϋπολογισμό και οι αυξήσεις αν ποτέ δίνονται, δεν δίνονται έτσι.

Όχι δεν τις εισηγείται ο αρμόδιος υπουργός ξαφνικά στο υπουργείο οικονομικών με ένα νούμερο και ούτε παίρνει τηλέφωνο ένα συνδικαλιστή ξαφνικά να του το πει στο τηλέφωνο. Δεν πάει έτσι.. Δυστυχώς..

Σας μεταφέρουμε λοιπόν τι συζητείται τις τελευταίες 3 μέρες αλλά δεν υιοθετούμε ούτε πιστεύουμε τέτοια πράγματα.

Οι εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια, παρότι υπέστησαν τις μεγαλύτερες μειώσεις δεν είδαν αύξηση ποτέ, τουναντίον είδαμε αύξηση γραφειοκρατίας, αύξηση μαθητών ανά τάξη, μείωση χρηματοδότησης δήμων για σχολεία, δικαστήρια ενάντια στις διεκδικήσεις, αλλά και μια γενικότερη αυταρχικοποίηση της εκπαιδευτικής πολιτικής!

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο εισαγωγικός μισθός του εκπαιδευτικού είναι χαμηλότερος από τον εθνικό κατώτατο μισθο!
Τι να πει κανείς από κει και πέρα…

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η δήλωση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για οριζόντια εφαρμογή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μετά από 41 χρόνια!!!

 

Διαρρέεται από την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών.. περίπου 10%, μετα την αντίστοιχη αύξηση που υπήρξε, στο υπουργείο υγείας και το πρόσφατο επίδομα 600 ευρώ στα σώματα ασφαλείας

 

Θα έχουμε μόνιμους διορισμούς το 23.. Ανάλυση δεδομένων και πληροφορίες Πατρεα/pde

Απελπιστική η κατάσταση με τους μισθούς πείνας των εκπαιδευτικών – Πως η πραγματική μείωση μισθών κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία του πληθωρισμού

Πίνακες ΑΣΕΠ: Μέσα Φλεβάρη αναμένονται οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών για διορισμούς και προσλήψεις, 1ΓΕ/2023, 2ΓΕ/2023, 3ΓΕ/2023 και 4ΓΕ/2023 με ενημέρωση που είχαμε από το ΑΣΕΠ, όπως θυμάστε υπάρχει αρθρογραφία μας για το εν λόγω θέμα που τα είχαμε πει αρκετό καιρό πριν. Προετοιμασία για τις προκηρύξεις θα ξεκινήσουν και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Εκλογές: Οι πρώτες Εκλογές με πληροφορίες μας, αν και ξέφυγε και από τον βουλευτή της ΝΔ κ Παπαδημητρίου τις αναμένουμε στις 09/04/23.

Επόμενη φάση αναπληρωτών: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, η επόμενη φάση αναπληρωτών προγραμματίζεται για μέσα Φεβρουάριου.

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω