ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η δήλωση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για οριζόντια εφαρμογή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μετά από 41 χρόνια!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι έγινε όμως πριν από 41 χρόνια; Με τον νομο 1304/1982 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου καταργεί τον επιθεωρητή που για χρόνια είχε λειτουργήσει ως εξουσιαστικός και ελεγκτικός μηχανισμός επιβολής της εκάστοτε κυβέρνησης στο σώμα των εκπαιδευτικών. Θεσμός ο οποίος συνδέθηκε με τις πιο μελανές στιγμές της ιστορίας της εκπαίδευσης. Αν μετά από 41 χρόνια έναν τέτοιο θεσμό θέλει να επαναφέρει η υπουργός με την ατομική αξιολόγηση είναι βέβαιο ότι θα μας βρει απέναντι της !!!

Θεσμοθέτησε χωρίς κανέναν διάλογο ένα ποσοτικό σύστημα αξιολόγησης που απλά θα βαθμολογεί σε μια κλίμακα (1-4) το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από βαθμολογίες αλλά από στήριξη.

Από σχολικούς συμβούλους που θα βρίσκονται μέσα στα σχολεία, μέσα στις σχολικές αίθουσες, που θα στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς και θα δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των σχολικών μονάδων. Η εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη από “κομήτες” που θα εμφανίζονται κάθε 4 χρόνια για να μας πουν ότι αξίζετε ένα 2, ένα 3 ή ένα 4!

Θα έχουμε μόνιμους διορισμούς το 23.. Ανάλυση δεδομένων και πληροφορίες Πατρεα/pde

Δημοφιλή!!  Ομάδα ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΚΑΛΕΣΜΑ για άνοιγμα του αγώνα στην κοινωνία!

Απελπιστική η κατάσταση με τους μισθούς πείνας των εκπαιδευτικών – Πως η πραγματική μείωση μισθών κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία του πληθωρισμού

Από το βήμα της 53ης ΓΣ της ΔΟΕ ο τότε Υφυπουργός Παιδείας Πέτρος Μώραλης παρουσιάζοντας τον καινοτόμο τότε θεσμό του σχολικού συμβούλου που αντικατέστησε τον επιθεωρητή είχε επισημάνει: ” ο θεσμός σχεδιάστηκε μακριά από πρότυπα που ευνοούν την καθιέρωση σχέσεων εξάρτησης”.

Και αν το 1981 το διακύβευμα ήταν οι σχέσεις εξουσίας, σήμερα φαντάζει πιο αναγκαίο από ποτέ να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας μεταξύ ίσων στον τομέα της ανατροφοδότησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, σχέσεις εμπιστοσύνης και επαγγελματικής ανάπτυξης μεταξύ ισότιμων επιστημόνων.

Γιαννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

 

Δημοφιλή!!  Δεν θα φοβηθούμε! Η Αλληλεγγύη και Ο Αγώνας των Δασκάλων για Ένα Ελεύθερο Σχολείο / Της Μαργαρίτας Κουλούρη

https://www.minedu.gov.gr/news/54396-19-01-2023-meta-apo-41-xronia-katholiki-efarmogi-tis-atomikis-aksiologisis-ton-ekpaideftikon

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω