dikastis E-WALL

Προσφυγή με στήριξη συλλόγου εκπ/κων, σε διοικητικά δικαστήρια, για ακύρωση απόφασης ΠΥΣΠΕ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με ισχυρούς συλλόγους εκπαιδευτικών μπορεί να διασφαλιστεί η νομιμότητα και υπάρξει έλεγχος στα πεπραγμένα των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέσα από καταγγελίες και ενημερώσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, έχουμε παρουσιάσει αμέτρητες αποφάσεις ΠΥΣΠΕ που μας έχουν αφήσει όλους με ανοικτό το στόμα. Πάντα συνιστούμε να ανατρέχει κανείς στη νομοθεσία και να επικοινωνεί με τον τοπικό σύλλογο εκπαιδευτικών! Όμως οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι και  ενεργοί και έτοιμοι να υποστηρίξουν τα μέλη τους με κάθε δυνατό τρόπο. Όταν λοιπόν θεωρούν ότι παραβιάζεται η νομιμότητα, ένας τρόπος είναι ο νομικός δρόμος, η αίτηση ακύρωσης δηλαδή μια απόφασης στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς υπενθυμίζει στους διοικούντες ότι οι πράξεις τους ελέγχονται και πρέπει να είναι πλήρως σύννομες. Χωρίς όμως την νομική, οικονομική και συμβουλευτική στήριξη των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τέτοιες κινήσεις είναι δύσκολο να γίνουν από τους συναδέλφους μεμονωμένα και οδηγούμαστε στη στρέβλωση του να ενεργεί το κάθε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ βέβαιο ότι κανείς δε θα θα ελέγξει, είτε θα προσβάλει τη νομιμότητα των πράξεων του.

Δημοφιλή!!  ΚΕΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 2024 ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Το παράδειγμα του συλλόγου εκπαιδευτικών Αν. Αττικής “Κ. Σωτηρίου” λοιπόν, είναι ίσως, προς μίμηση και από άλλους συλλόγους. Ο σύλλογος αυτός λοιπόν συνέδραμε θιγόμενο συνάδελφο και προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο Αθηνών ζητώντας ακύρωση πράξης του ΠΥΣΠΕ ανατολικής Αττικής που έβγαζε ξαφνικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς τμημάτων ένταξης, εν μέσω της σχολικής χρονιάς!

Δείτε την ανακοίνωση:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [96.76 KB]

Σε Παρίσι και Πορτογαλία ξεσηκώθηκαν.. Να δείξουμε ΤΩΡΑ τη δύναμή μας! Η Αξιολόγηση ΔΕ θα περάσει!!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω