Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας: Ας μην παίρνουμε τοις μετρητοίς κάθε λέξη που λέει στα ΜΜΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά τη συνέντευξη της κυρίας Κεραμέως στο ραδιόφωνο και την εκπομπή “Εκείνη και εγώ” λαμβάνουμε μηνύματα τρομοκρατημένων αναπληρωτών, που θεωρούν ότι η υπουργός ξέκοψε το ενδεχόμενο μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση για το 2023.

Η Νίκη Κεραμέως στους “Εκείνη και εγώ” για προσλήψεις-διορισμούς, πρόγραμμα διδακτικής επάρκειας, φαινόμενα βίας στα σχολεία (vid)

Όμως ψυχραιμία, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι η κ. Κεραμέως είναι νομικός που δεν έχει ούτε είχε άμεση σχέση με την εκπαίδευση, είναι μεν υπεύθυνη πολιτικά για την εφαρμογή ενός προγράμματος, αλλά κακά τα ψέματα δεν μπορεί να είναι αυτή που το εμπνεύστηκε, ούτε αυτή που ασχολείται με λεπτομέρειες της υλοποίησής του. Δεν είναι ειδικός δηλαδή στα θέματα της εκπαίδευσης η κυρία υπουργός και περισσότερο θα έλεγε κανείς ασχολείται με ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αν δει κανείς τις συνεντεύξεις της στα ΜΜΕ. Επαναλαμβάνονται όχι απλώς τα ίδια επιχειρήματα, αλλά και με τις ίδιες ακριβώς λέξεις και εκφράσεις, ανεξαρτήτως ερώτησης πολλές φορές. Είναι σαν να ακούμε την ίδια κασέτα ξανά και ξανά. Ενδεχομένως θα είχαμε μεγαλύτερη εμβάθυνση, εάν  υπουργός ήταν κάποιος “τεχνοκράτης” των εκπαιδευτικών ζητημάτων και τότε είχε νόημα να βγάζουμε συμπεράσματα από τις συνεντεύξεις του. Τώρα η υπουργός δίνει απλώς μια γενική πολιτική θέση.

Δημοφιλή!!  Παρά το διαρκές bullying στους εκπαιδευτικούς το υπουργείο παρουσίασε σήμερα δέσμη μέτρων κατά του σχολικού εκφοβισμού

Σε κάθε περίπτωση ίδια ήταν και η πρόσφατη συνέντευξη της υπουργού, ολόιδια με τις προηγούμενες, με μόνη διαφορά ότι ο δημοσιογράφος αυτή τη φορά έγινε απρόσμενα συγκεκριμένος στην ερώτηση του για τους διορισμούς και ρώτησε ειδικά για διορισμούς το 2023. Εκεί η υπουργός μοιάζει περισσότερο ξαφνιασμένη και απροετοίμαστη παρά αρνητική. Είναι σαν να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο πρώτη φορά και δεν είναι καθόλου περίεργο εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο. Απαντά ότι στόχος είναι να γίνονται διορισμοί τα επόμενα χρόνια, αλλά μοιάζει να προβληματίζεται για το 2023, λόγω των εκλογών. Δεν περιμέναμε από μία υπουργό αρχές Γενάρη να έχει ασχοληθεί προσωπικά με προσλήψεις/διορισμούς της επόμενης χρονιάς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διορισμούς που θα γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση και από μια άλλη υπουργό. Τέλη Γενάρη μόνο μια εγγραφή στον προϋπολογισμό  έχει γίνει συνήθως και αυτή με τρόπο δύσκολο να εξακριβωθεί και ενδεχομένως να αφορά ένα ποσό για όλους τους διορισμούς στο δημόσιο που θα επιμεριστεί αργότερα. Οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για διορισμούς μπορεί να γίνει μετά το Φεβρουάριο που θα οριστικοποιηθούν οι συνταξιοδοτήσεις και αυτό έχουμε ακούσει και εμείς από τα πλέον αρμόδια χείλη. Αλλά ειδικά φέτος σε μια χρονιά που θα έχουμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μόνο μετά την εκλογή της νέας εκπαιδευτικής ηγεσίας που θα βρίσκεται “στα πράγματα” και τον Αύγουστο δηλαδή, μπορεί να έχουμε ουσιαστικές ειδήσεις για τους διορισμούς.

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια στη Ρόδο - Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί μετά την κατακραυγή

Θα έχουμε μόνιμους διορισμούς το 23.. Ανάλυση δεδομένων και πληροφορίες Πατρεα/pde

Εν ολίγοις δεν μπορεί να βγει είδηση αποκρυπτογραφώντας λέξη λέξη τα λόγια της υπουργού και θεωρούμε ότι περισσότερο έχασε τα λόγια της και αιφνιδιάστηκε παρά της ξέφυγε κάτι που έχει σχεδιάσει. Οι πηγές του υπουργείου ισχυρίζονται ότι η τωρινή ηγεσία θέλει και  πραγματοποιεί διορισμούς κάθε χρόνο, αλλά οποιαδήποτε οριστικοποίηση προφανώς θα γίνει από τη νέα πολική ηγεσία όποια και αν είναι αυτή, οπότε δεν έχει νόημα να απογοητεύεται ή να ενθουσιάζεται κανείς με δηλώσεις αυτής της περιόδου. Το αν και πόσοι διορισμοί θα γίνουν θα κριθεί σε επόμενο χρόνο από τις εξελίξεις και δεν έχει ήδη κριθεί. Το e-wall συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα θεωρεί ότι θα γίνει ένας αριθμός διορισμών και φέτος, ανεξαρτήτως εκλογών.

Δημοφιλή!!  Επίδομα μητρότητας για αναπληρώτριες: Τι θα ισχύσει με την επερχόμενη ρύθμιση

Θα γίνουν διορισμοί και του χρόνου; – Στο Μαντείο του e-wall

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω