ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ- «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» είναι ένα πρόγραμμα θεραπευτικής διαμεσολάβησης με σκύλους εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και τα Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της χώρας.

Και μαζί με αυτό και οι τρεις σκύλοι μέλη της ομάδας Ζω.Ε.Σ., Διώνη, Άξελ και Πόθος που με την κατάλληλη τους εκπαίδευση, τη θετική τους ενέργεια και την αγάπη τους ενισχύουν την αυτοπεποίθηση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα, διαταραχές συμπεριφοράς, αισθητηριακές – κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικές διαταραχές.Και οι τρεις αυτοί σκύλοι υπήρξαν αδέσποτοι και πολύ κακοποιημένοι αλλά παρόλα αυτά διασώθηκαν, άφησαν πίσω τις άσχημες αναμνήσεις τους και ήδη έχουν χαρίσει απλόχερα πολλές στιγμές χαράς σε πάνω από 300.000 παιδιά. Ενώ η Διώνη έχει πιστοποιηθεί ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας (IFZ).

Πανελλήνια Έρευνα 2022-2023 για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (για εκπαιδευτικούς)

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του gov.gr που έβαλαν φρένο στη γραφειοκρατία

Η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος εκπαιδεύτηκαν από την απόφοιτο της Ακαδημίας «kynagon Dog Trainers Academy» Κατερίνα Παπαποστόλου,Εκπαιδευτικο – Ζωοθεραπευτρια με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στη σχολική ψυχολογία, Εκπαιδεύτρια σκύλων πλήρες μέλος του Isap και του Ican και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. σε συνεχή συνεργασία και υπό την απόλυτη επίβλεψη του Συμπεριφοριστή και Εκπαιδευτή Σκύλων Δημοσθένη Μουμιάδη.

Ενώ επισκεπτομαστε πολλά θεραπευτικά ιδρύματα όπου ζουν ειτε παιδιά είτε ενήλικες.

Οι επισκέψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής και στα θεραπευτικά ιδρύματα γίνονται κατόπιν προσκλήσεως είτε από την διεύθυνση ενός φορέα ή ενός σχολείου, είτε από το σύλλογο διδασκόντων είτε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων είτε μεμονωμένα από έναν γονέα (στην περίπτωση κατ’ οίκον επίσκεψης ή θεραπευτικής επαφής μεμονωμένης περίπτωσης σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής) με ένα μήνυμα στη σελίδα της ομάδας στο facebook (https://www.facebook.com/Zwofilikes.Enhmerwseis.Sxoleiwn/) ή στο e-mail της ομάδας info@zwes.gr.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος συνεργάζομαστε με την ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής» για επισκέψεις σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Το πρόγραμμα θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές “Θεραπευτική Αγκαλιά” σε παιδιά με καρκίνο χρηματοδοτείται για το 2020-2021 στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» και στη θεματική «Παιδί και Υγεία».

 

Το Πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, του κοινωφελούς οργανισμού HellenicHope, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη &Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, του Costas M. Lemos Foundation και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στόχοι του είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας με μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και η ανάπτυξη ικανοτήτων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, κατά προτεραιότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους, για την περαιτέρω εξέλιξη και αποτελεσματικότητα του έργου τους.

 

Παράλληλα, συμμετείχαμε δωρεάν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του SocialDynamo, μίας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση.

 

https://www.zwes.gr/therapeutiki-agkalia/

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo