ΕΡΓΑΣΙΑ

Να σταματήσουν οι απειλές στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κατσαρού!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης / Να σταματήσουν οι απειλές στους συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία αποχή και υπερασπίζονται με συλλογικές αποφάσεις του κλάδου το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας

Να αποσυρθεί και να μην ισχύσει η νέα αυθαίρετη εγκύκλιος του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ Κατσαρού

Μέσα στο καλοκαίρι Διευθυντές σχολείων και χωρίς να προβλέπεται από καμία διαδικασία που ισχύει στην εκπαίδευση, ούτε και από καμία από  τις διαδικασίες που καθόρισαν για την αξιολόγηση, τηλεφωνούν  σε συναδέλφους που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, με απεργία αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Τους ζητούν να δηλώσουν μέσω gov, που επίσης δεν προβλέπεται από πουθενά, τους λόγους που δε συμμετέχουν στο πεδίο Β της αξιολόγησης.

Ενημερώνουν ότι αυτές είναι οι οδηγίες που τους έδωσε ο ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ είχε προηγηθεί ανυπόγραφη ενημέρωση στα σχολεία από τη Διεύθυνση ως οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ στην οποία αντιγράφεται παράγραφος από νέα εγκύκλιο του Γ.Γ. Κατσαρού με ημερομηνία 8 Ιουλίου με την οποία «……..καλούνται όλοι οι αξιολογητές/τριες, να προβούν μέχρι και την 20/07/2024 σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευθέτηση τυχόν υφιστάμενων εκκρεμοτήτων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των δοκίμων…….»

Ο Γ. Γ. δεν παραλείπει να επαναφέρει τις γνωστές απειλές με τις οποίες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους. Καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης να εφαρμόσουν το άρθρο 56 του Ν.4823/21 για όσους εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης «δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο  στην αξιολόγηση». Ζητά επίσης να αποσταλούν τα στοιχεία τους!

Το ΥΠΑΙΘΑ, ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΙΘΑ, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται και ο καθένας τους αναλαμβάνει το ρόλο που του αντιστοιχεί για να αναγκάσουν τον κάθε συνάδελφο να αισθανθεί ότι  είναι μόνος του και να σταματήσει τον αγώνα.  Όπως δεν τα κατάφεραν όλο το προηγούμενο διάστημα, εδώ και τέσσερα χρόνια, να παρουσιάσουν στοιχεία, γιατί χιλιάδες νεοδιόριστοι, παρά τους εκβιασμούς, τις πιέσεις, τις απειλές και τα παραπλανητικά τους κόλπα συμμετέχουν στον αγώνα του κλάδου, και πάλι δεν θα τα καταφέρουν! Οι νεοδιόριστοι έμειναν όρθιοι και μας παραδίδουν ισχυρή παρακαταθήκη ώστε με την έναρξη της χρονιάς σύσσωμος ο κλάδος, τώρα που γενικεύουν την ατομική αξιολόγηση για όλους, να τους σταματήσουμε.

Το ΥΠΑΙΘΑ  επιτίθεται ξανά, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις των σωματείων μας και των εκπαιδευτικών! Προχωράει μέσα στο καλοκαίρι σε μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Αποφάσισε κατάργηση οργανικών θέσεων στη Β/θμια, έδωσε οδηγίες συγχωνεύσεων τμημάτων με αύξηση του ορίου του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Κατέθεσε σχέδιο νόμου «σκούπα» που περιλαμβάνει : το νέο «ψηφιακό» σχολείο με πριμοδότηση κάθε χρόνο σε όσους αποσπαστούν μπόνους  για μετάθεση (6 μονάδες) και για να γίνουν στελέχη (2 μόρια), στερεί από τους μαθητές στα δυσπρόσιτα σχολεία τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικών, τη λειτουργία αυτόνομης τάξης Γυμνασίου σε απομακρυσμένες περιοχές (με 3 κατ’ ελάχιστο εκπαιδευτικούς από 4 ειδικότητες), προβλέπεται συμπληρωματική διδασκαλία, μέσω τηλεκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς του πλησιέστερου Γυμνασίου. Για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας τη συμμετοχή και αμοιβή ιδιωτικών φορέων, την έναρξη επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Α Λυκείου με τη συμμετοχή οικονομικών φορέων που θα αμείβονται, επιμόρφωση εκπαιδευτικών που μπορεί να γίνεται και από προσωπικό ιδιωτικής εκπαίδευσης, στο διδακτικό προσωπικό θα καταβάλλεται ωριαία αποζημίωση και θα αξιολογεί τις επιμορφώσεις, αποζημίωση ανά μαθητή των συντονιστών εκπαιδευτών στις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε εθνικό επίπεδο στην Στ΄ τάξη Δημοτικού και στη Γ΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα διδασκαλίας στο σπίτι μπορεί να γίνεται και με τηλεκπαίδευση, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεωτικά παραμένουν δύο χρόνια στον τόπο διορισμού, χωρίς να επιτρέπεται εφαρμογή γενικών και ειδικών διατάξεων, κ.ά. Με νέο νομοσχέδιο θα προωθήσει και άλλα μέτρα που κατ’ επανάληψη έχουν εξαγγείλει (ΑΣΕΠ, ελεύθερη επιλογή σχολείου, Εθνικό Απολυτήριο, χτύπημα ειδικής αγωγής, αξιολόγηση,  κ.ά.).

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

διογκώνει τα προβλήματα των σχολείων, με κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, με σκούπα με διάλυση της ειδικής αγωγής, με απειλές για νέο υβριδικό σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό και προσοντολόγιο, με το νέο «ψηφιακό» σχολείο να παραμονεύει για κλείσιμο σχολείων και τμημάτων και συρρίκνωση των προσλήψεων, με νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθη(ρι)ών.

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις, επειδή νομίζει ότι θα μας πιάσει στον ύπνο, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία αποχή, καταφεύγει σε τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών!

Έχουν αποκαλυφθεί πλέον, έβγαλαν 18 φορές παράνομη την απεργία αποχή, οι εγκύκλιοί τους απειλούν και εκβιάζουν, δεν τους ενδιαφέρει ούτε το παιδαγωγικό κλίμα, ούτε η διάλυση των σχολείων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει   και επιδιώκουν είναι η  κατίσχυση του φόβου και του τρόμου ώστε να επιβληθεί η αξιολόγηση. Η τιτάνια αντίσταση του κλάδου για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της εργασιακής δημοκρατίας σε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά, κόντρα στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, πρέπει να συνεχιστεί. Αν νομίζουν ότι το καλοκαίρι θα τα καταφέρουν και ο αγώνας μας θα σταματήσει, ας θυμηθούν  άλλα «θερμά» καλοκαίρια.

Δημοφιλή!!  Άδικη κατανομή 10.000 μόνιμων διορισμών: Παραγνωρίζονται οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί / ΠΑΣΑΔ

Ήδη αυξάνονται οι αντιστάσεις του κλάδου και μέσα στο καλοκαίρι. Την Τρίτη 9/7 η Διεύθυνση ΔΕ Αχαίας καλούσε τους συναδέλφους διευθυντές Γιώργο Ντάφλο και Μαρία Καζάκου να απολογηθούν στο συμβούλιο επιλογής γιατί δεν αξιολογούσαν νεοδιόριστους συναδέλφους τους συμμετέχοντας στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο τους. Μετά τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση ΔΔ Αχαίας, η διευθύντρια εκπαίδευσης προχώρησε σε αναδίπλωση. Μετά από αυτά το συμβούλιο δεν προχώρησε σε καθαίρεση των συναδέλφων και ζήτησε να τους στείλουν τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή. Στην Αθήνα οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Πέμπτη 11/7 προχωρούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και στο ίδιο προχωρούν και οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘΑ ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα εδώ και αιώνες και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Το ΥΠΑΙΘΑ μέσω Διευθυντών Εκπαίδευσης, θυμίζοντας άλλες εποχές και σε κρεσέντο αυταρχισμού, δίνει οδηγίες στις διευθύνσεις να στραφούν απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! Η  συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και συλλογική απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων!

  • Καλούμε τους συναδέλφους νεοδιόριστους να συνεχίσουν τον αγώνα. Όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε!
  • Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ γιατί οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!
  • Διευθυντές Εκπαίδευσης, συμβούλια επιλογής και υπηρεσιακά  συμβούλια καλούνται να μην υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ.
  • Απαιτούμε να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών και των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.
  • Θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  όσες/όσοι επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους!

Ζητάμε από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να απαιτήσουν την απόσυρση των εγκυκλίων Κατσαρού, να σταματήσουν οι παρεμβάσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πολιτικο-συνδικαλιστικό και νομικό μέσο! Η ΟΛΜΕ να οργανώσει κινητοποίηση!

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)

Απαιτούμε

  • Την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2021 καθώς και την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη!
  • Την απόσυρση των εγκυκλίων που παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία!
  • Κατάργηση των νόμων 4823/2021 και 4692/2021

Κάτω τα χέρια από την απεργία-αποχή και το απεργιακό δικαίωμα!

Μόρφωση – εργασιακή αξιοπρέπεια – δημοκρατία!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                                Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                                                     Σοφία Στεφανίδου

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Γιατί ακόμα και με την ψυχρή λογική η επιλογή είναι Απεργία – Αποχή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω