Screenshot 66 E-WALL

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αξιολόγηση: Μιά κακοστημένη παράσταση| Από την γελοιοποίηση στην απαξίωση / Ε ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, ισχυρίζεται το υπουργείο! Και ακολουθεί πραγματική περίπτωση ασύλληπτης ποιότητας μεγατόνων με την σφραγίδα της αξιολόγησης!

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σε Γενικό Λύκειο της ΕΛΜΕ μας, τοποθετήθηκε βιολόγος, για να κάνει Χημεία, καλύπτοντας όλο της το ωράριο! Γιατί; Γιατί ύστερα από την παραίτηση της νεοδιόριστης χημικού από την εκπαίδευση-γιατί άραγε- έμεινε κενό και τι να κάνουμε, βιολόγο είχε η διεύθυνση διαθέσιμο, βιολόγο έστειλε! Δεν πειράζει που θα κάνει αντικείμενο μόνο 2ης ανάθεσης! Δεν πειράζει που ανέλαβε στην μέση της χρονιάς και μάλιστα μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα! Επειδή πάνω από όλα “διασφαλίζεται η ποιότητα”. Η βιολόγος είναι τέσσερα χρόνια σε καθεστώς δοκίμου, δηλαδή ομήρου και πρέπει να την αξιολογήσουν! Σε ποιο αντικείμενο αλήθεια; Στην Χημεία, που διδάσκει ή στην Βιολογία που είναι η ειδίκευσή της; Μα στην Βιολογία! Σε ποιους μαθητές; Σε όποιους βρεθούν πρόχειροι για να κάνουν το κοινό! Η εκπαιδευτικός θα διαλέξει ένα από τα τμήματα στα οποία κάνει χημεία για να διδάξει τελικά στην βιολογία, μια τυχαία ενότητα της ύλης, που τα παιδιά έχουν κάνει με άλλον εκπαιδευτικό!

Δημοφιλή!!  Αυθαιρεσία και Υπονόμευση Δικαιωμάτων στο 43ο Γυμνάσιο Αθήνας: Καταγγελία από την Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρόμοιων, στα οποία η αξιολόγηση έχει γίνει ακόμα και χωρίς μαθητές! Και αναρωτιέται κανείς, μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο εξευτελισμός; Οι σύμβουλοι δεν σέβονται την επιστήμη τους ούτε τον εαυτό τους και δέχονται να γίνουν πιόνια μιας κακοστημένης παράστασης; Δεν νιώθουν ότι ο νεοδιόριστος παρά τους νόμους αυτού του παράνομου και παράλογου κράτους μένει στο καθεστώς του δοκίμου, απειλείται και τρομοκρατείται, για να συναινέσει σε μια εξευτελιστική διαδικασία; Τι είδους συμβουλευτική στήριξη είναι αυτή που υποτίθεται ότι παρέχουν στην εκπαίδευση; Συμβουλευτική της υποκρισίας και της διοικητικής δουλικής διεκπεραίωσης; Και φυσικά οι διευθυντές, οι οποίοι έχουν σπεύσει να δώσουν διαπιστευτήρια τυφλής, άβουλης και άκριτης υλοποίησης οποιασδήποτε εντολής, είναι εκείνοι που καλούνται να αξιολογήσουν το δημοκρατικό και παιδαγωγικό κλίμα! Σύμφωνα με τα νέα ήθη που προωθεί το υπουργείο, δημοκρατικό και παιδαγωγικό κλίμα σημαίνει τελικά εμπέδωση της διοικητικής ιεραρχίας μέσα από ένα πλέγμα τυπικών και άτυπων εξαρτήσεων! Δημοκρατικό και παιδαγωγικό κλίμα σημαίνει ανάθεση υπερεξουσίας στους διευθυντές και εργαλεία για να πιέζουν τους υφισταμένους τους! Δεν παύουμε ποτέ να μαθαίνουμε με το υπουργείο παιδείας!

Δημοφιλή!!  Αναπληρώτρια με σπασμένο πόδι εξωθείται σε άδεια άνευ αποδοχών ενώ έχει πολύμηνη αποκατάσταση μπροστά της: Θύμα της άδικης νομοθεσίας για τους αναπληρωτές!

Με τέτοια περιστατικά, διαπιστώνουμε ότι η αξιολόγηση καταλήγει να γελοιοποιεί ανθρώπους και θεσμούς, να αντιμετωπίζει τους μαθητές ως κομπάρσους χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την εκπαίδευσή τους. Με τέτοια περιστατικά αποκαλύπτεται ότι η αξιολόγηση είναι ένας μηχανισμός κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών για να προωθηθούν πολιτικές απορρύθμισης του δημόσιου σχολείου. Να παγιωθεί η υποχρηματοδότησή του, να εισαχθεί η λογική της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του, να μετακυλιθούν οι ευθύνες για το χάλι σε αυτούς που δεν τις έχουν, δηλαδή στους εκπαιδευτικούς, να διαρραγούν οι σχέσεις συναδελφικότητας και συνεργασίας μέσα στους συλλόγους διδασκόντων-ουσών και να εδραιωθεί μέσω του εκβιασμού ο ανταγωνισμός και η υποταγή σε κάθε τι!

Δημοφιλή!!  ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών - Παιδαγωγικές, διδακτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις

Η απεργία αποχή από τις αξιολογήσεις συνιστά υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των εργασιακών σχέσεων, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της δημοκρατίας στο σχολείο. Ταυτόχρονα, είναι περιφρούρηση της προσωπικότητάς μας αλλά και της δουλειάς μας από την γελιοποίηση!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΜΑΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω