ΥΓΕΙΑ

Δηλητηρίαση Μαθητών στη Λαμία: Ο Σταφυλόκοκκος και τα Αντικρουόμενα Πορίσματα ΕΦΕΤ και Εταιρείας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δηλητηρίαση Μαθητών στη Λαμία: Ο Σταφυλόκοκκος και τα Αντικρουόμενα Πορίσματα ΕΦΕΤ και Εταιρείας

Η υπόθεση δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εταιρεία «Γιαννίτσης», η οποία προμήθευε τα σχολικά γεύματα. Από τα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη σε δέκα δείγματα φαγητού. Αυτός ο εντοπισμός συνδέεται άμεσα με την έξαρση κρουσμάτων δηλητηρίασης στους μαθητές.

Δηλητηρίαση Μαθητών: Το Πέπλο Μυστηρίου Γύρω από τα Σχολικά Γεύματα της «Γιαννίτσης»

Η φωτιά που κατέστρεψε τους αποθηκευτικούς χώρους και τα γραφεία της εταιρείας «Γιαννίτσης» δεν επηρέασε τη μονάδα παραγωγής των σχολικών γευμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγική μονάδα διασώθηκε και είναι θέμα χρόνου να επαναλειτουργήσει.

Παρά τις δηλώσεις της εταιρείας, προκύπτουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τους ελέγχους από τον ΕΦΕΤ. Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Ζαμπέλας, ανέφερε ότι παρόλο που οι έλεγχοι ήταν προγραμματισμένοι, δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν λόγω της φωτιάς. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη έκθεση του ΕΦΕΤ για τα γεύματα που προκάλεσαν τις δηλητηριάσεις. Ο Ζαμπέλας δήλωσε ότι κλιμάκιο του ΕΦΕΤ θα επισκεφτεί το εργοστάσιο για να διαπιστώσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε περαιτέρω ελέγχους.

Δημοφιλή!!  Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή - Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Η εταιρεία, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει μέσω διαρροών σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον ΕΦΕΤ ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο και ότι αναμένουν τα αποτελέσματα. Η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, και τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται για να ρίξουν φως στην υπόθεση

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω