ΠΕΝΑΦΑ

Συνάντηση Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ζητήματα Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ζητήματα Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση

Αντιπροσωπεία της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. συναντήθηκε με τον Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Στ. Παραστατίδη, και τον υποψήφιο Βουλευτή, κ. Αρ. Τσαμπίρα.

  • Συζητήθηκαν θέματα όπως:
    • Συγκέντρωση οργανικών κενών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.
    • Εισαγωγή Φυσικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση.
    • Καθυστερήσεις υλοποίησης Προτύπων Αθλητικών Σχολείων και αύξησης ωρών Φυσικής Αγωγής.
    • Ανάγκη ύπαρξης εκπαιδευτικού Ειδικής Φυσικής Αγωγής.
    • Παράλληλες Στήριξεις και αλλαγές οργανικών θέσεων.
    • Επαναφορά Ολυμπιακής Παιδείας και προγράμματος “ΕΥΖΗΝ”.
    • Φυσική Αγωγή ως εργαλείο κατά της σχολικής βίας και παχυσαρκίας.

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. με τον Τομεάρχη Παιδείας Βουλευτή κ. Στ. Παραστατίδη και τον υποψήφιο Βουλευτή του Πολιτικού Κόμματος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Αρ. Τσαμπίρα 

Σήμερα νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση εκπροσώπων της  Π.ΕΝ.Α.Φ.Α με τον Τομεάρχη Παιδείας Βουλευτή κ. Στ. Παραστατίδη και τον υποψήφιο Βουλευτή του  Πολιτικού Κόμματος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Αρ. Τσαμπίρα. 

Στην εισαγωγική παρουσίαση, η αντιπροσωπεία της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. αναφέρθηκε στα  συσσωρευμένα οργανικά κενά που έχουν προκύψει από το 2010, λόγω των αθρόων αποχωρήσεων των  εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και την ελλιπή αναπλήρωσή τους, όχι μόνο όσον αφορά σε μόνιμους  διορισμούς, αλλά ακόμα και στη στοιχειώδη, προσωρινή έστω, κάλυψη των κενών με αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς. Μόνο κατά τα τελευταία 3 χρόνια, οι αποχωρήσεις έως τις 31/8/2024 θα υπερβαίνουν  τις 845, ενώ οι διορισμοί δεν έχουν ξεπεράσει τους 285 στην αντίστοιχη περίοδο. Σύμφωνα με τις  εξαγγελίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για την αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που αποχωρούν από την  εκπαίδευση με τον κανόνα 1:1, θα πρέπει φέτος οι μόνιμοι διορισμοί που θα ανακοινωθούν να  εμπεριέχουν 560 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ώστε να καλυφθεί το κενό μόνο των τελευταίων τριών  ετών. 

Δημοφιλή!!  Αίτημα για δίκαιη κατανομή διορισμών θεατρολόγων / Επιτροπή Παιδείας του ΠΕΣΥΘ

Για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. τόνισαν την αναγκαιότητα της εισαγωγής του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση, στοιχείο που αν και είχε  αναγνωριστεί από την απερχόμενη κα Υπουργό Παιδείας, τελικά παρέμεινε απλά εξαγγελία, ενώ  αντίθετα η διδασκαλία της ξένης γλώσσας έχει εισαχθεί στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα με πιλοτική μορφή,  δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για την άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών μαθημάτων και την  προτεραιοποίηση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α..  

Έγινε αναφορά στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο  σχεδιασμό υλοποίησης της λειτουργίας των Προτύπων Αθλητικών Σχολείων και στην καθυστέρηση έκδοσης της εφαρμοστικής Εγκυκλίου σχετικά με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής  Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ περιγράφηκε αναλυτικά η  αναγκαιότητα ύπαρξης εκπαιδευτικού Ειδικής Φυσικής Αγωγής στους μαθητές που υποστηρίζονται με  «παράλληλη στήριξη». 

Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος για τις παλινωδίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ως προς την σύσταση νέων  οργανικών θέσεων «Ειδικοτήτων» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου και εκεί διογκώνεται κάθε  χρόνο το πρόβλημα και μοναδικοί χαμένοι είναι οι μικροί μαθητές, που κάθε χρόνο αλλάζουν  εκπαιδευτικό. Τέλος, έγινε μνεία στην επαναφορά του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας και του  προγράμματος «ΕΥΖΗΝ», καθώς τα φαινόμενα βίας αποτελούν καθημερινότητα πια στις σχολικές  μονάδες, ενώ οι συνέπειες της πανδημίας φαίνεται πως έχουν επηρεάσει σημαντικά το μαθητικό  πληθυσμό και τις συνήθειές του. 

Δημοφιλή!!  Να καλυφθούν επιτέλους τα 500+ οργανικά κενά Μουσικής Επιστήμης ΠΕ79.01

Ο Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Παραστατίδης και ο κ. Τσαμπίρας, άκουσαν με πολλή  προσοχή τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. και εύστοχα σχολίασαν την αναγκαιότητα  ενίσχυσης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση ως εργαλείο καταπολέμησης της  σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού (bullying), αλλά και ως μέθοδο καταπολέμησης της  παχυσαρκίας στους μικρούς μαθητές και τους εφήβους. Δεν παρέλειψαν ακόμα να αναφερθούν στη  δυσκολία άντλησης και ανάδειξης των συγκεκριμένων στοιχείων εκ μέρους μας, στοιχείο που εξυπηρετεί  μόνο την εκάστοτε Διοίκηση του Υπουργείου. 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Στ. Παραστατίδη και τον κ. Αρ. Τσαμπίρα για το χρόνο που μας  διέθεσαν προκειμένου να εκφράσουμε τα αιτήματά μας και ευελπιστούμε να στηρίξουν την προσπάθεια  της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. στις δίκαιες διεκδικήσεις της, με όποιο τρόπο μπορούν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω