c3086fba a97c 456b 8f16 6f3e058d56ae

ΕΚΠΑ / Πουλάει λάδι & κρασί: Από τα πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις – Από την ερεύνα στο εμπόριο!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΚΠΑ: Από τα πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις – Από την ερεύνα στο εμπόριο!

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει την εμπορία λαδιού και κρασιού, μεταξύ άλλων προϊόντων, μέσω e-shop. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Πανσπουδαστική Κ.Σ., η οποία τόνισε ότι “το ΕΚΠΑ έχει μετατραπεί σε επιχείρηση και όχι σε εκπαιδευτικό ίδρυμα”. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε μια είδηση από το ΕΚΠΑ που ενημέρωνε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας πουλάει πλέον λάδι και κρασί, μεταξύ άλλων προϊόντων, μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος για να καλύψει τα έξοδά του!

Αυτό δεν αποτελεί φάρσα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα “σύγχρονα” Πανεπιστήμια – ΑΕ του 2023

Πραγματικά πόσο σύγχρονο και λογικό είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας μας να αναζητά χρήματα πουλώντας λάδι και κρασί;

Έτσι έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις τα ιδρύματά μας στον 21ο αιώνα.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

Δεν πέφτουμε βέβαια και από τα σύννεφα, αφού την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα πουλάνε πτυχία!

Τα πανεπιστήμια να λειτουργούν ως επιχειρήσεις – Από την ερεύνα στο εμπόριο..

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. σημειώνει ότι η εμπορία προϊόντων από τα πανεπιστήμια είναι μια τάση που παρατηρείται παγκοσμίως, αλλά ότι στην Ελλάδα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία τα τελευταία χρόνια. “Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τα πανεπιστήμια, τα οποία προσπαθούν να μετατρέψουν σε επιχειρήσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους”, αναφέρει η Κ.Σ. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Στην περίπτωση του ΕΚΠΑ, η απόφαση για την εμπορία προϊόντων προκάλεσε αντιδράσεις από φοιτητές και εργαζόμενους. “Είναι ντροπή το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να αναγκάζεται να εμπορεύεται προϊόντα για να καλύψει τα έξοδά του”, δήλωσε φοιτητής του ΕΚΠΑ. “Αυτή είναι η απόδειξη ότι η δημόσια παιδεία βρίσκεται σε κρίση”, πρόσθεσε.

Δημοφιλή!!  Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. καλεί την πρυτανεία του ΕΚΠΑ να ανακαλέσει την απόφαση για την εμπορία προϊόντων. “Το ΕΚΠΑ πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και όχι μια επιχείρηση”, αναφέρει η Κ.Σ.

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Ηλεκτρονική έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω