live synentefxi me ton ypourgo p

Συνέντευξη Πιερρακάκη: Σύντομα θα ανακοινωθούν οι Διορισμοί Εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, ανακοίνωσε ΕΠΙΠΛΕΟΝ αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη μετατροπής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε μόνιμους, επισημαίνοντας ότι θα γίνουν σύντομα νέοι διορισμοί. Η αύξηση των διορισμών θα μειώσει την ανάγκη για αναπληρωτές (ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50ΧΙΛ+ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ).

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

Συνέντευξη Πιερρακάκη: Σύντομα θα ανακοινωθούν οι Διορισμοί Εκπαιδευτικών

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εισαγωγή του ψηφιακού φροντιστηρίου και του ψηφιακού σχολείου, τα οποία θα παρέχουν βίντεο μαθημάτων, επιτρέποντας στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα που έχασαν. Αυτό το σύστημα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα αναπτύσσεται σταδιακά.

Ο Πιερρακάκης ανέφερε επίσης τη χρήση διαδραστικών πινάκων στην εκπαίδευση, προβάλλοντας ένα παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη όπου ένας καθηγητής θεολογίας χρησιμοποιούσε διαδραστικό πίνακα για να εξηγήσει τις διαφορές στους ναούς. Η χρήση τέτοιων τεχνολογιών στοχεύει στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των δασκάλων.

Δημοφιλή!!  3.278 Καταργήσεις Οργανικών Θέσεων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σχετικά με τις απομακρυσμένες περιοχές, διευκρίνισε ότι τα μαθήματα δεν θα είναι μόνο ψηφιακά. Τόνισε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση και την απαλλαγή από ιδεοληψίες (τι εννοεί ο “ποιητής”? πχ δε θα χρειάζεται εκπαιδευτικο δια ζωσης μήπως), σημειώνοντας ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα ταμπού και να γίνουν αλλαγές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια (πρώτα και καλυτέρα τα ιδιωτικά της Κυπρου).

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα του bullying στα σχολεία, αναφέροντας ότι έχουν γίνει 300 αναφορές περιστατικών, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση και αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

LIVE συνέντευξη με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, στην Αμαλία Κάτζου
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω