Το όνειρο της μητρότητας είναι μακρινό jpg E-WALL

Επίδομα μητρότητας για αναπληρώτριες: Τι θα ισχύσει με την επερχόμενη ρύθμιση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επίδομα μητρότητας για αναπληρώτριες: Τι θα ισχύσει με την επερχόμενη ρύθμιση

Η επερχόμενη ρύθμιση για το επίδομα μητρότητας για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς αναμένεται να αλλάξει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του επιδόματος. Οι αναπληρώτριες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 200 ένσημα για να είναι επιλέξιμες για το επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι αναπληρώτριες για να λάβουν το επίδομα να πρέπει να έχουν το μίνιμουμ των ενσήμων το οποίο είναι το 200.

Χάσμα δικαιωμάτων στη μητρότητα: Απαιτούνται ίσες συνθήκες & για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Η ψηφιακή αίτηση θα πραγματοποιείται στον ιστότοπο parentalbenefits.dypa.gov.gr.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τους αναπληρωτές για τα κενά στα σχολεία - Το Συντονιστικό Αναπληρωτών απαντά

Τι ισχύει για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, η μητέρα ασφαλισμένη του e-ΕΦΚΑ, ελεύθερη επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα, δικαιούται ειδική παροχή προστασίας μητρότητας διάρκειας 9 μηνών, η οποία εκκινεί μετά τη λήξη του επιδόματος μητρότητας του e-ΕΦΚΑ, και συγκεκριμένα μετά το πέρας 14 εβδομάδων από την επομένη του τοκετού.

Το επίδομα θα ισχύει αναδρομικά για τις μητέρες που έχουν γεννήσει ή υιοθετήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023. Το ποσό του επιδόματος είναι 830 ευρώ ανά μήνα για 9 μήνες, συνολικά 7.470 ευρώ προ φόρων. Καθαρά, το ποσό είναι 706 ευρώ ανά μήνα, δηλαδή συνολικά 6.354 ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει από τον πρώτο μήνα μετά την υποβολή της αίτησης.

Δημοφιλή!!  Νέα φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σήμερα!!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω