439066502 2829667513838079 1849808418791204406 n E-WALL

Αναπληρώτριες διεκδικούν ίσα δικαιώματα μητρότητας: “Γιατί να είμαστε μητέρες 2 ταχυτήτων;” 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναπληρώτριες διεκδικούν ίσα δικαιώματα μητρότητας: “Γιατί να είμαστε μητέρες 2 ταχυτήτων;”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννιάμηνο επίδομα μητρότητας. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν περιλαμβάνει τις αναπληρώτριες μητέρες, γεγονός που δημιουργεί δύο κατηγορίες μητέρων με άνιση αντιμετώπιση. Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί ζητούν εξηγήσεις και ίση μεταχείριση, καθώς καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από μόλις 3,5 μήνες άδειας ανατροφής.

Χαρακτηριστικά είναι και τα μηνύματα που ελαβε και ο πρωθυπουργός στο βίντεο που ανάρτησε

Πού είναι τα ίσα δικαιώματα για ΟΛΕΣ τις μητέρες εργαζόμενες; Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν είναι μητέρες; Δεν είναι εργαζόμενες;
Για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς ; Αυτές δεν είναι μητέρες ; Οι 3,5 μήνες είναι αρκετοί ; Ή μήπως δεν χρειάζονται ΚΑΘΟΛΟΥ άδειες ; Απαράδεκτο να μη μας καλύπτει πουθενά ο νόμος .
Κύριε Μητσοτακη, δυστυχώς οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τις μόνιμες εκπαιδευτικούς στο κομμάτι της μητρότητας και ούτε με τις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Είμαστε πολλές που θέλουμε να κάνουμε οικογένεια και δεν μπορούμε με το απαράδεκτο σύστημα αδειών μητρότητας που υφίσταται για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς. Βρισκόμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι Σεπτέμβριο – Ιούνιο (Ιούλιο Αύγουστος άνεργες ) και Σεπτέμβριο που αναλαμβάνουμε υπηρεσία νοικιάζουμε σπίτια (αν βρούμε !)χωριζόμαστε από τις οικογένειες μας, ενώ παραμένουμε ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ μέχρι 10 Οκτώβρη. Σας φαίνεται εξωφρενικό;! Είναι η πραγματικότητα. Αλλάξτε το σύστημα των αναπληρωτών και δώστε ίσα δικαιώματα σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μόνιμους.

 

Δημοφιλή!!  Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιωάννα Αθανάσιου 

Σε δημοσίευση του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως πλέον ΟΛΕΣ οι γυναίκες ανεξαρτήτως εάν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα δικαιούνται το 9μήνο επίδομα μητρότητας.
Ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας “πριν το ευχάριστο (νέο) να σας πω και ένα παράλογο” αναφερόμενος στην αδικία και στην ανισότητα μεταξύ δημόσιου υπαλλήλου (9 μήνες Ε.Μ), ιδιωτικού υπαλλήλου (6 μήνες Ε.Μ)και αυτό απασχολούμενων (3,5 μήνες Ε.Μ).
Το παράλογο βέβαια συνεχίζεται καθώς για μία ακόμη φορά οι αναπληρώτριες μητέρες εξαιρούνται του δικαιώματος αυτού.
Έτσι δημιουργούνται μητέρες 2 ταχυτήτων. Καποιες που δικαιούνται να κάτσουν 9 μηνες να μεγαλώσουν τα μωρά τους και καποιες που καλούμαστε να γυρίσουμε πίσω στα σχολεία μετά από 3,5 μήνες άδειας ανατροφής μόνο.
Ειναι δυνατόν εν έτη 2024 να υπάρχει τέτοια αδικία και διαχωρισμός; Πού ακριβώς λοιπόν είναι τα ίσα δικαιώματα που έχουμε όλες οι γυναίκες;
Και ερχόμαστε τώρα όλες οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί να ρωτήσουμε, εφόσον ο πρωθυπουργός μας δηλώνει ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ λαμβάνουν κρατική στήριξη για 9 μήνες, για ποιο λόγο βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά ΕΚΤΟΣ αυτού του επιδόματος;
Δώστε ίσα δικαιώματα όσον αφορά τη μητρότητα σε αναπληρώτριες όπως κάνατε σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους.
Αναφέρετε πολύ χαρακτηριστικά στο βίντεο “για ποιο λόγο γινότανε αυτό τόσο καιρό, δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε” μήπως τελικά ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε και να μας δώσετε κάποιες ειλικρινείς εξηγήσεις πάνω σε αυτή την
ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ;;

Μαρία και Ελισσάβετ στο Νίκο Παναγιωτόπουλο στο talk radio  για το θέμα των αναπληρωτριών μητέρων

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω