Screenshot 82 E-WALL

Σάλος στη Νίσυρο: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Ο πατέρας που κατήγγειλε το περιστατικό απειλείται με απέλαση!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σάλος στη Νίσυρο: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Ο πατέρας που κατήγγειλε το περιστατικό απειλείται με απέλαση!

Η τοπική κοινωνία της Νισύρου έχει συγκλονιστεί από την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, με τον πατέρα που τόλμησε να φέρει το θέμα στο φως να απειλείται με απέλαση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πατέρας, αλλοδαπός μετανάστης, απευθύνθηκε στις αρχές καταγγέλλοντας πως το ανήλικο παιδί του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Αντί, όμως, να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη, ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απέλασης, καθώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον πατέρα και καλούν τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα για την προστασία του παιδιού και την τιμωρία των υπαίτιων.

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια στη Ρόδο - Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί μετά την κατακραυγή

Πλήθος φωνών υψώνονται κατά της άδικης μεταχείρισης που υφίσταται ο πατέρας, τονίζοντας πως η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων οφείλει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια ή την μεταναστευτική κοή του θύματος ή των γονέων του.

Παράλληλα, εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το μέλλον του ανήλικου παιδιού, καθώς η απειλή απέλασης του πατέρα ενδέχεται να το αφήσει εκτεθειμένο και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.

Η υπόθεση της Νισύρου έρχεται να θέσει στο προσκήνιο το καίριο ζήτημα της προστασίας των ανηλίκων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αδικίες και τα εμπόδια που δύναται να αντιμετωπίσουν οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν δικαιοσύνη.

Δημοφιλή!!  Σύλληψη 57χρονου στη Μεσσηνία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε σχολείο

Η κοινωνία οφείλει να σταθεί στο πλευρό των ευάλωτων ατόμων και να διατρανώσει την αδιαπραγμάτευτη θέση της ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης.

Οι κάτοικοι της Νισύρου έχουν αντιδράσει έντονα και διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται ο πατέρας στην υπόθεση, δεδομένου ότι φαίνεται να μην έχει νομιμοποιητικά έγγραφα. Σύμφωνα με το MEGA, ο κατηγορούμενος 50χρονος είναι φύλακας στο αρχαιολογικό μουσείο της Νισύρου και ζει μόνος του στο νησί εδώ και 12 χρόνια.

Μετά την καταγγελία, έχει εκκινήσει μια θεσμική διαδικασία, με επίσκεψη ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού. Ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Νισύρου δήλωσε ότι έγινε μια σοβαρή συζήτηση με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις, με περισσότερα από έξι παιδιά να έχουν μιλήσει ανοιχτά.

Δημοφιλή!!  Στήριξη της μητρότητας και της οικογένειας: : Νέα Μέτρα Στήριξης Οικογενειών

Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που φαίνονται προς το παρόν.

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω