Δ.Σ Π.Ε. Κω – Νισύρου: Διευκρινίσεις για την Γενική Συνέλευση και την καταγγελία περί έλλειψης απαρτίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δ.Σ Π.Ε. Κω – Νισύρου: Διευκρινίσεις για την Γενική Συνέλευση και την καταγγελία περί έλλειψης απαρτίας

Ακολουθεί η απάντηση του Δ.Σ για την: Έκτακτη Γενική Συνέλευση και την καταγγελία που παραθέτουμε παρακάτω στον σύνδεσμο

Απίστευτη Καταγγελία στην Κω: Ακυρώνουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Η ανακοίνωση του Δ.Σ

Το Δ.Σ Π.Ε. Κω – Νισύρου: Για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και την καταγγελία ακύρωσης απόφασης

Έπειτα από τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ του ΣΕΠΕ Κω – Νισύρου, ότι το προεδρείο του Δ.Σ δεν υπάρχει απόφαση  Γ.Σ. του Συλλόγου, ο ΣΕΠΕ οφείλει να κοινοποιήσει  προς όλα τα μέλη του τη διαδικασία της Γ.Σ. και τονίσει ότι ο ΣΕΠΕ διέπεται από καταστατικές λειτουργίες και διαδικασίες, τις οποίες όλοι ακολουθούν απαρέγκλιτα.

Την Τετάρτη 20/03/24, συνήλθε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κω. Το θέμα της συνέλευσης ήταν οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης, έπειτα από την απόφαση της ΔΟΕ να μην επαναπροκηρύξει Απεργία / Αποχή από την ατομική αξιολόγηση και η περεταίρω στάση του Συλλόγου με βάση την παραπάνω απόφαση.

Αρχικά τοποθετήθηκε το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο, προτείνοντας οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε 3ωρες στάσεις εργασίας καθώς αυτές δεν έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές και καλύπτουν τους συναδέλφους στη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης της διδασκαλίας, όπως και στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τους διευθυντές και τους συμβούλους. Επιπλέον τόνισαν ότι ο Σύλλογος θα ενισχύσει τους συναδέλφους προς την κατεύθυνση αυτή, καλύπτοντας ένα μέρος των κρατήσεων των στάσεων εργασίας από το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου.

Δημοφιλή!!  ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ / Καταστρατήγηση των θέσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ06 Αγγλικής φιλολογίας

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση, προτείνοντας ο Σύλλογος να προκηρύξει Απεργία / Αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Από την πλευρά τους οι Παρεμβάσεις, πρότειναν ο Σύλλογος να ζητήσει από τη ΔΟΕ επαναπροκήρυξη της Α/Α καθώς επίσης ο Σύλλογος να κηρύξει Απεργία / Αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Στο τέλος της τοποθέτησής τους κάλεσαν τους συναδέλφους να ψηφίσουν το πλαίσιο προτάσεων τους. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε από τους 50 συναδέλφους που βρίσκονταν στη Γ.Σ,  το πλαίσιο των Παρεμβάσεων ψηφίστηκε από 43 συναδέλφους. Αμέσως μετά όλοι αποχώρησαν από την αίθουσα χωρίς να ακολουθήσει άλλη ψηφοφορία. Τα μέλη της ΑΣΕ και των Παρεμβάσεων ζήτησαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να αποτελέσει απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Ο ΣΕΠΕ, οφείλει να καταστήσει σαφές, έπειτα από κοινοποιήσεις που έγιναν από τα μέλη των Παεμβάσεων στα μέσα μαζικής δικτύωσης , ότι για την λήψη αποφάσεων Γ.Σ είναι απαραίτητη η απαρτία του σώματος όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 14 του καταστατικού του Συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα απαιτείται στην 1η Γ.Σ η παρουσία του   1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου (ανέρχονται στα 317 μέλη). Ενώ για επόμενη ή μεθεπόμενη Γ.Σ απαιτείται το 1/4 και 1/5 αντίστοιχα.  Με βάση τα παραπάνω, η Γ.Σ που πραγματοποιήθηκε δεν είχε απαρτία, κατά συνέπεια δεν μπορεί  να πάρει απόφαση.

Δημοφιλή!!  Να σταματήσουν οι απειλές στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κατσαρού!

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Σεβαστή Μπίλλη                                               Δημήτρης Τσότρας

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα – Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων

Γιατί ακόμα και με την ψυχρή λογική η επιλογή είναι Απεργία – Αποχή

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω