iot 1 E-WALL

6ΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

6ΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στον Πανελλήνιο αυτό εκπαιδευτικό διαγωνισμό, τα σχολεία γίνονται δημιουργικές κυψέλες γνώσης και καινοτομίας, και μοιράζονται τη γνώση με ανοιχτές τεχνολογίες. Στοχεύοντας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, στην εισαγωγή ανοιχτού υλικού και λογισμικού και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου, ο Διαγωνισμός ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, ενισχύει την πειραματική άσκηση, στηρίζοντας την επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους.

Μαθητές και Μαθήτριες από τις τάξεις του νηπιαγωγείου έως και τα λύκεια της χώρας, καλούνται να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους και μέσα από τον συνσχεδιασμό να βρουν βιώσιμες λύσεις σε καθημερινά ζητήματα. Με γνώμονα την ενίσχυση της ενσυναίσθησης, την ανάπτυξη της συναισθηματικής επίγνωσης, παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να μάθουν, να μιλήσουν και να κατανοήσουν τις έννοιες της πράσινης οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνικής ισότητας και της ανοιχτότητας.

Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την πηγαία και αστείρευτη φαντασία τους, την μοναδική τους αντίληψη να συνσχεδιάσουν έργα που θα φέρουν τη δική τους προσωπική σφραγίδα αξιοποιώντας τις ανοιχτές τεχνολογίες και το ανοιχτό λογισμικό που είναι προσβάσιμο σε όλους. Τα έργα τους θα μείνουν παρακαταθήκη σε άλλους μαθητές και μαθήτριες για την εν δυνάμει επαναχρησιμοποίησή τους που αποτελεί θεμέλιο της ανοιχτότητας και της ισότητας.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) και ΙΕΚ.

Δημοφιλή!!  Οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τις συνεργατικές μορφές διδασκαλίας και μάθησης / Παρουσίαση Ερευνητικών δεδομένων & επιστημονικές προσεγγίσεις - ΔΟΕ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

9 μήνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

1 Οκτωβρίου 2023 έως 15 Ιουνίου 2024

Ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα στην ιδιωτική εκπαίδευση στις ΗΠΑ: ο εμβληματικός νόμος CIvil Rights Act του 1964 / ΟΙΕΛΕ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δωρεάν – Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού θα καλύψει το κόστος του εξοπλισμού των ομάδων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Η αίτηση συμμετοχής γίνεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα  openedtech.ellak.gr/registration/

Η επιλογή των προτάσεων των  ομάδων που συνεχίζουν στην επόμενη φάση της υλοποίησης των έργων γίνεται  με τα παρακάτω κριτήρια:

 1. Αν χρησιμοποιούν ανοιχτές τεχνολογίες
 2. Συμβατότητα με τη θεματική του διαγωνισμού
 3. Πρωτοτυπία ιδέας
 4. Εκπαιδευτικοί στόχοι του προτεινόμενου έργου
 5. Προτεινόμενο κόστος υλοποίησης
Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί Δ Αθήνας: Σε ρόλο δικαστή ο Διευθυντής; Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 13.30

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και των ανοιχτών τεχνολογιών να  αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές  ψηφιακών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, και να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα παραμείνουν για χρήση και αξιοποίηση από την εκπαιδευτική κοινότητα στο μέλλον.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις έργων (τεχνουργημάτων) που ενσωματώνουν Τεχνητή Νοημοσύνη στις θεματικές που αφορούν την τάξη τους, την παιδεία, την γειτονιά τους, την υγεία και το περιβάλλον και την κοινωνία με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού  (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων

Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  με έργα λογισμικού (όπως εικονικοί βοηθοί, λογισμικό ανάλυσης εικόνας, μηχανές αναζήτησης, συστήματα αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας. αυτόματης μετάφρασης, ανίχνευση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης και αξιόπιστων πηγών πληροφόρησης, υγειονομική περίθαλψη, μόδα, τουρισμός κτλ) ή/και ενσωματωμένης τεχνητής νοημοσύνης (για παράδειγμα  ρομπότ, αυτόνομα αυτοκίνητα, τηλεκατευθυνόμενα, Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), έξυπνα σπίτια, πόλεις και υποδομές, έγκαιρης πρόγνωσης και προειδοποίησης, βιολογικών καλλιεργειών, εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινη και κυκλική οικονομία, βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας προϊόντων αλλά και της εξυπηρέτησης πελατών) σε μια απο τις θεματικές που αναφέρονται και παραπάνω: υγεία, παιδεία, πολιτισμό, περιβάλλον, κοινωνία.

Δημοφιλή!!  Πανελλαδική Διαδικτυακή Συνάντηση Διευθυντών/Προϊσταμένων και Συλλόγων/ΕΛΜΕ παρουσία νομικών για τις εξελίξεις με την αξιολόγηση - Τρίτη 16/4 Δείτε το link

70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!

ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΩΝ 

Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (NLP)

 • Εικονικοί Βοηθοί
 • Μετάφραση γλώσσας
 • Ανάλυση συναισθήματος

Υγεία

 • Διάγνωση ασθενειών
 • Ανακάλυψη φαρμάκων

Αυτόνομα Οχήματα

 • Αυτόνομα Αυτοκίνητα
 • Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones)

Ρομποτική

 • Βιομηχανικά ρομπότ για κατασκευή και συναρμολόγηση
 • Ρομπότ για χειρουργικές επεμβάσεις

Εκπαίδευση

 • Εξατομικευμένη μάθηση
 • Εκμάθηση γλωσσών

Γεωργία

 • ‘Έξυπνη & αυτόνομη καλλιέργεια
 • Παρακολούθηση Ζώου

Ψυχαγωγία

 • Δημιουργία μουσικής, εικόνων, ιστοριών κλπ
 • Βιντεοπαιχνίδια με βάση τη συμπεριφορά του παίκτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΕΔΩ

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω