domna

Απάντηση στην υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου: Για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περάσουν από διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δόμνα Μιχαηλίδου : Για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περάσουν από διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσλαμβάνονται κάθε χρόνο 4.000-5.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί για να στελεχώσουν τα σχολεία.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι έρχονται αυξήσεις στους μισθούς (43 ευρώ) των εκπαιδευτικών και έθεσε τις προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο για την επόμενη τετραετία.

Είπε ότι προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων και η παράλληλη στήριξη. “Θέλουμε να κάνουμε αρκετές μεταρρυθμίσεις τόσο στα ειδικά σχολεία, ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά να είναι εξατομικευμένες, όσο και στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης, πώς τα παιδιά αυτά εντάσσονται μέσω αυτής στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς θα καταφέρουμε να συνδέσουμε τα παιδιά με αναπηρία με την αγορά εργασίας, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα”.

θα κατέχουμε την νέα γνώση του ΑΣΕΠ αλλά θα διδάσκουμε στο σχολείο την παλιά γνώση με βάση την υλή και τα βιβλια απο την εποχή του Κολοκοτρώνη

Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο για πρόσωπα που δεν έχουν καμία κατάρτιση σε εκπαιδευτικά θέματα να εκφέρουν λόγο και μάλιστα με αλαζονεία! Παρατηρούμε τους υπεύθυνους να καταθέτουν άστοχες προτάσεις με πρόσχημα το “καλό των παιδιών” , σχεδιάζοντας τη μετέπειτα πολιτική με λαϊκίστικα επιχειρήματα, σε έναν τομέα που οι αρμόδιοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και για τον οποίο έχουμε πλήρη επίγνωση.

 

Δημοφιλή!!  Εκδοση των προκηρύξεων 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 για την πρόσληψη υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Δ.Μιχαηλίδου:Προτεραιότητά μας ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων"

 

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά  συνάδελφος στη βάση όλων αυτών που αναφέρεται η υφυπουργός που απλά παραθέτει θεωρίες μη γνωρίζοντας το αντικείμενο εις βάθους πεδίου:

Είπε η Δόμνα ότι υποστηρίζουν τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών για να εξασφαλίσουν ότι η νέα γνώση φτάνει στους μαθητές.

Όχι αγάπη μου η νέα γνώση δεν εξασφαλίζετε με ΑΣΕΠ αλλά:

☑ Με νέα αναλυτικά προγράμματα
☑ Με σύγχρονα εγχειρίδια (όχι στα βιβλία πληροφορικής να διδάσκετε ακόμα η PSTN)
☑ Με επιμόρφωση εκπαιδευτικών
☑ με Σχέδια δράσης έρευνας
☑ Με συνεργατικά δίκτυα
☑ Με μόνιμο εκπαιδευτικό πληροφορικής σε κάθε σχολική μονάδα, ανεξαρτήτου ωραρίου για γραμματειακή υποστήριξη και ενδοσχολική υποστήριξη με έμφαση στα ΤΠΕ σε όλα τα μαθήματα.
☑Με σύσταση γραφείων διασύνδεσης για ένταξη στην αγορά εργασίας
☑ Με γραφεία εξωστρέφεια για ανταλλαγή καλών πρακτικών (Erasmus, comemius, DaVinci)

Έτσι αποκτάμε και μεταλαμπαδεύουμε την γνώση εμείς οι εκπαιδευτικοί. Όχι πληρώνοντας αδρά τα φροντιστήρια ( που ξεφυτρώνουν πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο)

Και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε που κάποιοι τα θεωρούν αυτονόητα, αλλά σίγουρα δεν είναι, η εκπαίδευση κυρία Δόμνα μου πηγαίνει μπροστά με:

  • Με αύξηση των δαπανών για τα σχολεία
  • Με κατάργηση της έννοιας της αναπλήρωσης και της εποχιακής εργασίας στην εκπαίδευση
  • Με ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο παιδαγωγικής ελευθερίας 
  • Με μισθούς αξιοπρέπειας και όχι εξαθλίωσης για τους εκπαιδευτικούς
  • Με υποδομές του 21 αιώνα και όχι προκάτ σχολεία
  • Με χρηματοδότηση για τα καθημερινά υλικά και όχι μετατροπή των εκπαιδευτικών σε επαίτες
Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία

Αλλά ίσως όλα αυτά είναι ψηλά γράμματα μιας και δεν κλείνουν το μάτι στα μεγάλα συμφέροντα….όπως κάνει ο γραπτός διαγωνισμός…

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω