featured notifications scaled E-WALL

Περί πινάκων / Τι πρέπει να γνωρίζουμε για Προσωρινούς – Οριστικούς & Εκκαθαρισμένους Πίνακες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Περί πινάκων / Τι πρέπει να γνωρίζουμε για Προσωρινούς – Οριστικούς & Εκκαθαρισμένους Πίνακες

  • Προσωρινοί πίνακες είναι οι πίνακες που δημοσιεύει το ΑΣΕΠ και από αυτούς μπορούν να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Τελικοί πίνακες είναι πίνακες που δημοσιεύει το ΑΣΕΠ μετά από ενστάσεις πάνω στους προσωρινούς πίνακες και από αυτούς μπορούν να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Εκκαθαρισμένοι πίνακες είναι ανεπίσημη πίνακες που δημιουργούν συνάδελφοι με σκοπό να δημιουργείται καλύτερη εικόνα για παράδειγμα για τις προσλήψεις για τους διορισμούς με εκκαθάριση των πινάκων από άτομα που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί κατά περίσταση.
Κυκλοφορούν εκκαθαρισμένοι πίνακες με αυτούς που έχουν ποινή αποκλεισμού από πρόσληψη αναπληρωτή, από αυτούς που έχουν διοριστεί σε προηγούμενη προκήρυξη, από αυτούς που είχαν κάνει άρνηση διορισμού, κοκ.
Επειδή ακριβώς είναι πολλές περιπτώσεις και μάλιστα κάποιες περιπτώσεις καλύπτει καμία από τις περιπτώσεις εκκαθαρισμένων πινάκων όπως για παράδειγμα ο διορισμός σε άλλη θέση στο δημόσιο ή το δικαίωμα κατοχής δεύτερης θέσης λόγω πολυτεκνίας οι πίνακες αυτοί δεν είναι ποτέ 100% ακριβείς.
  • Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ελλάδα πραγματοποιούνται από το ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει προκήρυξη για κάθε εκπαιδευτική ειδικότητα. Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης εγγράφονται σε προσωρινούς πίνακες, οι οποίοι δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
  • Με βάση τους προσωρινούς πίνακες γίνεται η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ωστόσο, κατά των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις, οι οποίες εξετάζονται από το ΑΣΕΠ. Αφού εξετάσει τις ενστάσεις, το ΑΣΕΠ δημοσιεύει τους οριστικούς πίνακες, οι οποίοι αποτελούν τη βάση για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Οι εκκαθαρισθέντες πίνακες είναι ανεπίσημες εκδόσεις των προσωρινών ή οριστικών πινάκων, οι οποίοι έχουν υποστεί επεξεργασία για την αφαίρεση των εκπαιδευτικών που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί ad hoc. Οι εκκαθαρισμένοι πίνακες δημοσιεύονται συνήθως από εκπαιδευτικές ομάδες ή ιστότοπους και αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της πρόσληψης εκπαιδευτικών.
Δημοφιλή!!  Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω