9332177b 5dc0 4f9d a871 83d98ad0bfb4

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2023!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σας ενημερώνουμε ότι τo Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Erasmus+ (ΙΚΥ-ΕΜ), ανακοινώνει την προκήρυξη του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας για το έτος 2023, η θέσπιση του οποίου έχει ως στόχο να αναδείξει τις εξαίρετες διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και να αναγνωρίσει το έργο των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Το βραβείο συνεισφέρει στην ανάδειξη της αξίας της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και στην εγκαθίδρυση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, το βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση και αφορά στους τομείς της Σχολικής και/ή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, απονέμονται έως τέσσερα βραβεία, ένα για καθεμία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Προσχολική Εκπαίδευση
  • Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  • Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (σχολεία Β’θμιας που παρέχουν Αρχική ΕΕΚ)

Οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας είναι:

  • Η αναγνώριση των επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των σχολείων καθώς και η περαιτέρω προβολή του έργου τους
  • Ο εντοπισμός και η προώθηση καλών πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης
  • Η ενθάρρυνση της αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικού και μη εκπαιδευτικού προσωπικού σχολείων
  • Η ανάδειξη της αξίας και της συνεισφοράς του προγράμματος Erasmus+ στην συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

To βραβείο απονέμεται σε επιτυχώς ολοκληρωμένα έργα Erasmus+, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως καλές πρακτικές (Best Practices) και η θεματολογία τους συνάδει με τη θεματική προτεραιότητα που ορίζεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ). Καθώς τα έργα Erasmus+ είναι εξ’ ορισμού επιχορηγούμενα, το βραβείο έχει συμβολική αξία και δεν προσφέρει επιπλέον χρηματικά οφέλη στους βραβευθέντες. Παρόλα ταύτα, τα βραβευμένα σχέδια με ΕΙΤΑ, θα προωθηθούν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ως παραδείγματα καλών πρακτικών καινοτομίας στην Εκπαίδευση.

H θεματική προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας για το 2023 είναι η εξής:

 “Education & Innovation” (Εκπαίδευση & Καινοτομία) σε σύμπλευση με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων

Το ΙΚΥ-ΕΜ, για την αξιολόγηση και απονομή του Βραβείου για το 2023, θα προχωρήσει σε αρχική επιλογή ελληνικών συντονιστικών σχεδίων που έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί την χρονική περίοδο 2018-2022 και διαθέτουν τα οριζόμενα χαρακτηριστικά από την ΕΕ για τη συμμετοχή τους στην αξιολογική διαδικασία (short – listing of potential awardees). Στη συνέχεια, τα υποψήφια για βράβευση σχολεία ανά κατηγορία θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων, οι οποίες θα οριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ. Οι Επιτροπές Αξιολόγησης και Επιλογής θα ακολουθήσουν τα αξιολογικά κριτήρια και την αντίστοιχη βαθμολόγησή τους, όπως έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Εθνικές Μονάδες. Kατά συνέπεια, δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από τα σχολεία.

Δημοφιλή!!  Καταιγισμός απολύσεων, παράνομες μειώσεις ωραρίου, εξαναγκασμός για δήθεν «εθελοντικές» παραιτήσεις, απλήρωτη εργασία είναι ο «νόμος» που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τα υποψήφια για βράβευση σχολεία σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες για το 2023 θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Για να δείτε αναλυτικά τα κριτήρια αξιολόγησης του Βραβείου για το 2023, παρακαλούμε δείτε εδώ: https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/4124

Σημειώνεται ότι σχολεία που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με το συγκεκριμένο βραβείο δεν θεωρούνται επιλέξιμα.

Δείτε τα βραβευθέντα σχολεία του 2021, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=naMBrXTp4HE και του 2022, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=05ditjzQ2e0

 

Τι ισχύει για τις Μαθητικές εκδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!!

 

Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω