Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς σχετικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης

 

Οι κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς σχετικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης παρέχουν πρακτική καθοδήγηση στους διδάσκοντες και τους εκπαιδευτικούς, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών συμβουλών, σχεδίων δραστηριοτήτων, πληροφοριών σχετικά με θέματα και προειδοποιητικών σημειώσεων που βασίζονται στο τι λειτουργεί όσον αφορά τον ψηφιακό γραμματισμό και την εκπαίδευση και κατάρτιση.

Αποτελούν βασική πρωτοβουλία του σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση (2021-2027) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τεκμηριώθηκαν από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής.

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (μετά τις ανακλήσεις)

Το gov.gr – Τώρα και στο Viber

Οι κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στην ευρύτερη κατανόηση του ψηφιακού γραμματισμού που επιτυγχάνεται μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στην προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών και στην προώθηση της καλύτερης ευαισθητοποίησης και γνώσης του κοινού σχετικά με την παραπληροφόρηση.

Οι κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν παιδαγωγική εμπειρογνωσία για την ενίσχυση των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης των νέων μας με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στον ψηφιακό κόσμο.

Ομοίως, διερευνώνται η δημιουργία ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης στην τάξη και η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους διδάσκοντες, ώστε να συζητούν ευαίσθητα ζητήματα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται σε διδάσκοντες/εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διαφορετικά μαθήματα και με διαφορετικά επίπεδα πείρας και γνώσεων στον τομέα.

Δημοφιλή!!  Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία

Τι είναι τα cookies και σε τι χρησιμεύουν; Πληροφορίες που όλοι οι χρήστες του internet πρέπει να ξέρουν…

Παλιά και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους πολλά σχολεία στην Ελλάδα – Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!! Αυτά είναι τα “αξιολογημένα σχολεία” της κυρίας Κεραμέως…

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω