1

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2022-2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

👉 Από Δευτέρα 1/2/2023 και έως τις 13/2/2023 οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση παραίτησης.

👉 Μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης τους έχουν δικαίωμα ανάκλησης.
👉 Οι αιτήσεις γίνονται και ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr

👉 Η υπαλληλική σχέση των συναδέλφων που θα υποβάλλουν αίτηση παραίτησης λήγει στις 31/8/2023

 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για όσους υποβάλλουν αίτηση παραίτησης σχετικά με τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Πρέπει να είναι σίγουροι για την κίνηση παραίτηση τους καθώς το νομικό πλαίσιο τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αλλεπάλληλες τροποποιήσεις.
Δυστυχώς το “απάνθρωπο” ασφαλιστικό Κατρουγκαλου έχει ανεβάσει τα όρια ηλικίας και τα επόμενα χρόνια για να βγει κάποιος σε πλήρη σύνταξη θα πρέπει είτε να έχει 40 έτη ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένων και των πλασματικών) και να έχει συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους είτε να έχει συμπληρώσει τα 67 έτη. Για κάποιες κατηγορίες συναδέλφων ίσχυαν μεταβατικές διατάξεις και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έξω από αυτό το πλαίσιο.
Και φέτος αναμένουμε αρκετά μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Υποχρέωση του Υπουργείου είναι να ανακοινώσει ΑΜΕΣΑ διορισμούς για να καλύψει τα υπάρχοντα και τα νέα οργανικά κενά που θα δημιουργηθούν. Φυσικά πάγιο είναι το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για σύσταση οργανικών θέσεων σε ειδικότητες που υπολείπονται των πραγματικών αναγκών (νηπιαγωγοί, ειδικότητες πρωτοβάθμιας κτλ).
1 2
Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω