Εισαγωγική Επιμόρφωση Νεοδιόριστων: Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης

Αλλαγές στην υπουργική απόφαση που είχε βγει τον προηγούμενο μήνα, για την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων, είχαμε προχθές με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο στο ΦΕΚ Β 6475/17-12-2022. Επί της ουσίας, μόνη ουσιαστική αλλαγή είναι ότι αφαιρείται η πρόβλεψη για αιτήσεις μέσα στο Νοέμβρη του 2022 ο οποίος έχει φυσικά παρέλθει και που ήταν μια πρόβλεψη της προηγούμενης υπουργικής απόφασης που μας είχε όλους παραξενέψει, μιας και το χρονοδιάγραμμα αυτό έμοιαζε εξ αρχής αδύνατο να βγει. Μάλιστα είχε προκαλέσει άγχος σε πολλούς συναδέλφους οι οποίοι ρωτούσαν καθημερινά, είτε επισκέπτονταν το site του ΙΕΠ, αναζητώντας τη φόρμα υποβολής αιτήσεων που φυσικά πάντα απουσίαζε. Κατά τα άλλα δεν αλλάζει κάτι σε ότι ξέραμε παρά μόνο κάποιες διατυπώσεις.

Ενημέρωση για μονιμοποίηση νεοδιόριστων, άδειες ανατροφής, επιλογή νέων διευθυντών, διορισμούς, Πίνακες ΑΣΕΠ κ.α. – Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η εισαγωγική επιμόρφωση απευθύνεται σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020 και του 2021. Η επιμόρφωση θα γίνει μέσα από το ΙΕΠ με ένα συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικασίας και θα είναι εξ ολοκλήρου εκτός ωραρίου. Ακόμα οι συναδέλφισσες με άδεια ανατροφής μπορούν να παρακολουθήσουν και αυτές, εάν το επιθυμούν το πρόγραμμα. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω του site του ΙΕΠ, όταν βγει η πρόσκληση(θα ανέβει αμέσως στο e-wall), ενώ μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά  θα πρέπει να υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα.

Οι απαντήσεις της Υφ. Παιδείας για Μόνιμους διορισμούς & Αναπληρωτές 2022/2023

Βασικά σημεία προβληματισμού και κριτικής στο όλο εγχείρημα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί είναι 1)Γιατί εκτός ωραρίου; 2)Γιατί δεν εξαιρούνται όσοι παρακολούθησαν εισαγωγική επιμόρφωση παλαιότερα(πχ 2010 και νωρίτερα); και 3)Πόσο σουρεαλιστικό είναι να περνάει κάποιος εισαγωγική επιμόρφωση, ενώ έχει δεκαετίες υπηρεσίας στη δημόσια εκπαίδευση; Όλα αυτά βέβαια είναι δύσκολο να απαντηθούν, οπότε να πούμε τελειώνοντας ότι βάσει νόμου(όπως μας είπαν οι νομικοί – φίλοι του e-wall), η εισαγωγική επιμόρφωση είναι προϋπόθεση βαθμολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και όχι προϋπόθεση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων ή για κάτι άλλο.

Δείτε το νέο ΦΕΚ:

loading Εισαγωγική Επιμόρφωση Νεοδιόριστων: Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Loading...
EAD-logo Εισαγωγική Επιμόρφωση Νεοδιόριστων: Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Taking too long?

reload Εισαγωγική Επιμόρφωση Νεοδιόριστων: Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Reload document
| open Εισαγωγική Επιμόρφωση Νεοδιόριστων: Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [91.76 KB]

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Avatar photo