Εκπαιδευτικό Υλικό από τη Γωνιά μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας: Πείτε τις απόψεις σας!

Πέντε χρόνια αφότου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας θέλει να σχεδιάσει νέο, σύγχρονο και συναρπαστικό εκπαιδευτικό υλικό για τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και γι’ αυτό χρειάζεται τη βοήθειά σας!

Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ που θα υλοποιηθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023

 

 

Τι νέα;

Δεοντολογικές κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της μάθησης για τις/τους εκπαιδευτικούς

Σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, μερικές φορές ακόμη και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Οι μηχανές αναζήτησης, τα chatbot, η μηχανική μετάφραση, τα βιντεοπαιχνίδια και άλλες εφαρμογές αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ζωής. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για τα άτομα που εκπαιδεύονται και εκπαιδεύουν, καθώς και για τους/τις διευθυντές/-ύντριες σχολείων, ωστόσο είναι σημαντικό να κατανοηθεί καλύτερα ο αντίκτυπός της.

 

Παιχνίδια

EUcraft: Διαπραγματευτείτε και καταλήξτε σε συμφωνία στο Συμβούλιο της ΕΕ

Πώς λαμβάνουν από κοινού τις αποφάσεις τους τα 27 κράτη μέλη; Μπείτε στη θέση ενός εθνικού υπουργού κράτους μέλους της ΕΕ και διαπραγματευτείτε με τις άλλες χώρες για να καταλήξετε σε συμφωνία, συμβιβάζοντας τις δικές τους ανάγκες με τους στόχους της χώρας σας.

 

Για εκπαιδευτικούς

Νέες δράσεις Jean Monnet: ανακαλύψτε τις!

Από πέρυσι, η δράση Jean Monnet προσφέρει μια ευκαιρία χρηματοδότησης για να στηρίξει τη διδασκαλία, τη μάθηση, την έρευνα και τις συζητήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οπτικοακουστικό υλικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη δεκαετία του 50 μέχρι σήμερα

Πώς να εξηγήσει κανείς καλύτερα την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ’ ό,τι με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, και συγκεκριμένα στην εποχή της ίδρυσής της;

 

Περισσότερα

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo