ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

1f4ce ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Σε αύξηση από 6 σε 9 μήνες προχώρησε η κυβέρνηση στην ειδική άδεια προστασίας μητρότητας για τον ιδιωτικό τομέα. Η συγκεκριμένη άδεια αφορά και υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

1f198 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Τη συγκεκριμένη άδεια οι μητέρες με συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ δε δικαιούνται, καθώς αφορά, όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το Υπουργείο Παιδείας μόνο τον ιδιωτικό τομέα!!! Τι και αν οι συμβάσεις των αναπληρωτών είναι συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, η συγκεκριμένη παροχή εδώ και χρόνια δε τους χορηγείται.

1f449 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Παράλληλα δε δικαιούνται ούτε την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνων των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, αφού δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό του δημοσίου τομέα, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον ίδιο εργοδότη! Ως ξεροκόμματο και μόνο τα τελευταία χρόνια έχει προβλεφθεί άδεια ανατροφής τέκνου για τους αναπληρωτές ίση με 105 ημέρες(3,5 μήνες).

Αποτελούν ουσιαστικά εργαζόμενες “δεύτερης κατηγορίας” που όποτε βολεύει το δημόσιο αναφέρονται ως ΙΔΟΧ και οπότε είναι να παράσχει κάποιο επίδομα του ιδιωτικού τομέα (δώρα, άδεια προστασίας μητρότητας κτλ) χαρακτηρίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι!!!

 

Καλούνται:

-Τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να σταματήσουν να παίζουν την κολοκυθιά και να προχωρήσουν άμεσα στην εξομοίωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

-Οι τοπικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι τοπικές ΕΛΜΕ να αναδείξουν το ζήτημα και την κοροϊδία που υφίστανται οι συναδέλφισσες μας.

– Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να εντάξουν το ζήτημα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων τους.

 

Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Avatar photo