motherhood E-WALL

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

📎 Σε αύξηση από 6 σε 9 μήνες προχώρησε η κυβέρνηση στην ειδική άδεια προστασίας μητρότητας για τον ιδιωτικό τομέα. Η συγκεκριμένη άδεια αφορά και υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

🆘 Τη συγκεκριμένη άδεια οι μητέρες με συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ δε δικαιούνται, καθώς αφορά, όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το Υπουργείο Παιδείας μόνο τον ιδιωτικό τομέα!!! Τι και αν οι συμβάσεις των αναπληρωτών είναι συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, η συγκεκριμένη παροχή εδώ και χρόνια δε τους χορηγείται.

👉 Παράλληλα δε δικαιούνται ούτε την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνων των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, αφού δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό του δημοσίου τομέα, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον ίδιο εργοδότη! Ως ξεροκόμματο και μόνο τα τελευταία χρόνια έχει προβλεφθεί άδεια ανατροφής τέκνου για τους αναπληρωτές ίση με 105 ημέρες(3,5 μήνες).

Δημοφιλή!!  Νέα Φάση για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Δήλωση Σχολικών Μονάδων 19/3, Ανάληψη Υπηρεσίας 21-22/3

Αποτελούν ουσιαστικά εργαζόμενες “δεύτερης κατηγορίας” που όποτε βολεύει το δημόσιο αναφέρονται ως ΙΔΟΧ και οπότε είναι να παράσχει κάποιο επίδομα του ιδιωτικού τομέα (δώρα, άδεια προστασίας μητρότητας κτλ) χαρακτηρίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι!!!

 

Καλούνται:

-Τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να σταματήσουν να παίζουν την κολοκυθιά και να προχωρήσουν άμεσα στην εξομοίωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

-Οι τοπικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι τοπικές ΕΛΜΕ να αναδείξουν το ζήτημα και την κοροϊδία που υφίστανται οι συναδέλφισσες μας.

– Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να εντάξουν το ζήτημα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων τους.

 

Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

Δημοφιλή!!  Υποχρεωτική Υπεύθυνη Δήλωση Πολυθεσίας/Πρόσθετης Απασχόλησης για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς έως 31/3/2024

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω