ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σημαντικές Αλλαγές για Εκπαιδευτικούς με Ειδικές Ανάγκες: Ψηφίζονται την Παρασκευή Αποσπάσεις Νεοδιοριζόμενων & Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανάλυση των Άρθρων 17 και 18 και οι Επιπτώσεις τους στους Εκπαιδευτικούς

Ψηφίζονται την Παρασκευή: Σημαντικές Αλλαγές για τους Εκπαιδευτικούς με Νόμο!

Άρθρο 17: Αποσπάσεις για Νεοδιοριζόμενους και Άτομα με Αναπηρία

  • Νεοδιοριζόμενοι: Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, όπως ορίζεται στα π.δ. 50/1996 και 56/2001, έχουν τη δυνατότητα να αποσπαστούν σε περιοχές της επιλογής τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υπηρετήσουν σε σχολεία που βρίσκονται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή σε περιοχές που επιθυμούν.
  • Άτομα με αναπηρία: Εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με υψηλό ποσοστό αναπηρίας, καθώς και εκείνοι που έχουν τέκνα με αναπηρία, μπορούν επίσης να αποσπαστούν. Η απόφαση για την απόσπαση λαμβάνεται από το αρμόδιο όργανο, με γνώμη των υπηρεσιακών συμβουλίων, και απαιτεί την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού αναπηρίας.

Άρθρο 17: Αποσπάσεις Νεοδιοριζόμενων Εκπαιδευτικών με Ειδικές Ανάγκες

Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, καθώς και όσοι έχουν αναπηρία ή έχουν μέλη της οικογένειάς τους με αναπηρία, μπορούν να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου. Ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης στην οργανική τους θέση.

Δημοφιλή!!  ΣΟΚ: Προετοιμάζουν, υπό την πίεση επιχειρηματιών, την κατάργηση του κλάδου των δασκάλων σε ιδιωτική και (μετέπειτα) στη δημόσια εκπαίδευση με διορισμό καθηγητών στην Πρωτοβάθμια

Άρθρο 18: Μετάθεση Εκπαιδευτικών με Υψηλό Ποσοστό Αναπηρίας

  • Προσθήκη υποπαραγράφου: Στο άρθρο 16 του ν. 1566/1985 προστίθεται μια νέα υποπαράγραφος που αφορά τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 80%.
  • Επιλογή τόπου υπηρεσίας: Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν τη δυνατότητα να μετατεθούν σε περιοχές της επιλογής τους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανικών κενών.
  • Διευκόλυνση διαδικασιών: Η διαδικασία μετάθεσης απλοποιείται για αυτήν την κατηγορία εκπαιδευτικών, καθώς οι αιτήσεις τους ικανοποιούνται με προτεραιότητα.

Άρθρο 18: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών με Ποσοστό Αναπηρίας άνω του 80%

Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με αναπηρία 80% και άνω, πιστοποιημένη από το ΚΕ.Π.Α., μπορούν να μετατίθενται σε περιοχές της επιλογής τους. Οι αιτήσεις τους ικανοποιούνται ανεξαρτήτως ύπαρξης οργανικών κενών και οι οριστικές τοποθετήσεις γίνονται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης.

Δημοφιλή!!  H ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας την εφαρμογή του θεσμού του “πρόσθετου εκπαιδευτικού”

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

Αναλυτικοί Οδηγοί βήμα βήμα: Aποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ & σε ΚΕΔΑΣΥ – ΣΜΕΑΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω