βουλη

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στον χώρο των σχολείων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στον χώρο των σχολείων

Η Ράνια Θρασκιά, Βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αρμόδια για την Ειδική Αγωγή, και η Γιώτα Πούλου, Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εσωτερικών, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών ως Αναφορά την με αρ. πρωτ. 12/25.05.2024 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στον χώρο των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή την πτώση σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή, στην εν λόγω ανακοίνωση τίθεται το κρίσιμο ζήτημα της ανεπαρκούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων και ζητάται από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε σχετικές ενέργειες για όλα τα σχολικά κτίρια.

Συμμεριζόμενες τη βαθιά ανησυχία που εκφράζεται στην εν λόγω ανακοίνωση, οι βουλευτές καλούν τους Υπουργούς για την απάντηση και τις ενέργειές τους.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς

 

Το “Φανερό” και “Κρυφό” πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ στην παιδεία

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω